Ott Tänaku stiilinäide eelmine aasta Mehhiko rallilt. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
WRC
19. november 2019, 17:28

UUS LÄHENEMINE? Tuleva aasta Mehhiko ralli korraldajad viskasid sõitjatele vingepussi

Nädala alguses avaldati tuleva aasta Mehhiko MM-ralli ajakava ja programm, kust selgub, et sealsed korraldajad plaanivad läbi viia autoralli MM-sarja ajaloo lühima kiiruskatse. 

Võidukihutamine koosneb 24 kiiruskatsest, millel on kogupikkust 325,27 kilomeetrit. Kõige vähem panustab üldkilometraaži Leoni linnakatse uus versioon, kus sõitjad saavad gaasipedaali tallata kõigest 910 meetrit.

Tegemist pole aga erandiga, sest ka neljapäevaõhtune Guanajuato tänavatel sõidetav linnakatse on kõigest 1,12 km pikk. Kokku sõidetakse Mehhikos üheksa publikukatset. Pühapäevaseks punktikatseks on korraldajad siiski valinud pea 10 km pikkuse El Brinco. 

MM-sarja ajaloos on varem ainult korra pandud masinad joonele alla kilomeetrisel trassil. Seda 2008. aasta Walesi rallil, kui Cardiffi publikukatse pikkuseks oli 990 meetrit. Toona sai kiireima aja kirja Sebastien Loeb (56,5 sekundit), kes edestas Petter Solbergi 0,4 sekundiga. 

Mehhiko ralli on tuleva aasta kolmas võidukihutamine, mis saab oma avalähte 12. märtsi õhtul. Autoralli uus hooaeg stardib 23. jaanuaril Monte Carlos.