Panathinaikose mängumees Jimmer Fredette (valges) rünnakul. Foto: EPA/Scanpix
Korvpall
19. november 2019, 21:33

KAHJU! Žalgirise metsik lõpuspurt ei päästnud neid kolmandast järjestikusest kaotusest

Kaunase Žalgiris sai Euroliiga üheksandas mänguvoorus kolme võidu kõrvale kuuenda kaotuse, kui koduväljakul tuli tunnistada Panathinaikose 85:86 paremust. 

Baltikumi au ja uhkus alustas kohtumist hästi, juhtides 16:11, kuid avaveerandi võitis ikkagi Panathinaikos 19:16. Poolajaks olid külalised oma eduseisu suurendanud juba 41:33 peale. 

Poolajavestlused kohest pöörangut mängu ei toonud ja Panathinaikos kasvatas viimase veerandaja eel oma edu juba 11 punkti peale (64:53). Alles viimaste minutitega õnnestus Šarūnas Jasikevičiuse hoolealustel vahet vähendada ning 30 sekundit enne lõppu jõudsid leedulased kolme punkti (79:82) kaugusele. 

Kaheksa sekundit enne lõppu seadsid Jimmer Fredette'i tabavad vabavisked tabloole seisu 86:81, kuid vanameister Arturas Milaknisel olid teised plaanid. 33aastane kolmesekahur saatis 2,2 sekundit enne lõpusireeni teele tabava kaugviske, mille käigus fikseerisid kohtunikud veel vea Wesley Johnsonile. 

Milaknis ei hakanud aga ründelaua peale mängima ning tõi joonelt kindla punkti ära, tehes seisuks 85:86. Pärast seda saatsid Žalgirise mehed joonele Tyrese Rice'i kes küll mõlemal puhul eksis, kuid alles jäänud sekundite jooksul ei õnnestunud leedukatel enam korraliku viset sooritada, mistõttu pääses Panathinaikos võõrsilt magusa 86:85 võiduga. 

Võitjate tulemuslikuim oli vanameister Nick Calathes 19 punkti ja 12 korvisööduga Deshaun Thomas lisas omalt poolt 13 ja Ioannis Papapetrou 12 silma. Žalgirise resultatiivseimad olid Zach Leday 15 ja Lukas Lekavicius 14 punktiga. 

Vahetult enne kohtumist andis Žalgiris teada, et on lõpetas lepingu mängujuhi Alex Pereziga. Portaali Eurohoops andmetel loodetakse mehhiklase asemel Kaunasesse tuua hooaega Real Betisis alustanud KC Riversit.

Standings provided by Sofascore LiveScore