Ott Tänak ja tema Toyota kolb.Foto: TGR/Twitter
WRC
20. november 2019, 11:31

FOTOD | Tänak jättis Toyotaga hüvasti ning sai jaapanlastelt kihvti lahkumiskingituse (12)

Toyota rallimeeskonna liikmed viibivad Jaapanis, kus neid tänati eduka aasta eest.

Toyotale individuaalse maailmameistritiitli toonud Ott Tänak sai jaapanlastelt meeneks kolvi, mida kasutati tema Toyota mootori juures Kataloonia rallil. Just seal kindlustas saarlane oma karjääri esimese individuaalse MM-tiitli.

Jari-Matti Latvalale üle antud kolb pärines 2018. aasta võidukalt Austraalia rallilt, Kris Meeke sai tükikese Toyota mootorist, mis pärines tänavuselt Saksamaa etapilt, kus Jaapani autotootjale kolmikvõit toodi.

„Pärast keerulist karjääri täitus viimaks mu unistus, suurt rolli mängis hästi juhitud meeskond,“ vahendab Jaapani meedia Tänaku tänusõnu. „Yaris oli hea auto, mis näitas suurepärast kiirust esimesest hetkest, kui WRC-sarjaga liituti. Eelmisel aastal tekkis mul probleeme ja ma ei suutnud individuaalset tiitlit võita. Tänavu olime tugevamad ja suutsime hooaja lõpuni enesekindlalt sõita.“

Kaardilugeja Martin Järveoja lisas: „Minu arvates oli see ideaalne hooaeg.“

Järgmisel aastal kihutavad Tänak ja Järveoja Hyundai ridades. Toyota meeskonna koosseis on endiselt lahtine, kuid ajakirjanduses sahistatakse, et eestlasi asendavad Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia.