Hayden Paddon.Foto: AFP/Scanpix
WRC
20. november 2019, 17:30

Keerulise hooaja seljataha jätnud ralliäss jätkab võidukihutamist koduses sarjas

Uus-Meremaa ralliäss Hayden Paddon, kes äsja lõppenud autoralli MMi hooajal vaid ühel etapil kaasa teha sai, osaleb tulevasel aastal koduses TCR ringrajasarjas. 

32aastane uusmeremaalane lööb kaasa vähemalt esimesel kolmel etapil. Sarja korraldab tema enda tiim Paddon Rallysport Group. "TCR on edukas ralli, mis on levinud üle kogu maailma ning kinnitan põnevusega, et võtan avaetappidest osa," vahendas Paddoni sõnu Autosport. 

WRC sarjas ühe etapivõidu teeninud piloot sõnas, et kuigi tal pole ringrajasõidu kogemust, peab ta uut väljakutset põnevaks.

"Ma ei ole ringrajal üldse võistelnud. Meie rallitiim asub Highlandsis, kus mul on olnud võimalusi proovida erinevaid autosid asfladil, kuid kunagi varem pole ma võidusõidurajal teiste pilootidega sõitnud. Kindlasti on meil palju õppida. Olen uue väljakutse eel väga põnevil. Ühelt poolt tahame kihutamist nautida, kuid samas annab see võimaluse spordi uut ala proovida. Ootan seda väga," lausus Paddon.

Uusmeremaalase kasutusse antakse Hyundai, mis on soetatud Itaaliast. Paddon on hiljuti masinat ka testinud. 

TCR-sarja Uus-Meremaa ralli esimene hooaeg algab 17. jaanuaril, kavas on viis etappi ning viimane ralli toimub 16. veebruaril.

Möödunud Autoralli MM-sarja hooaeg kujunes Paddonile väga keeruliseks. Esmalt ei teeniniud uusmeremaalane lepingut, aasta keskel tegi ta võimaluse avanedes kohe avarii. Lisaks jäi metsapõlengute tõttu ära Austraalia ralli, kus Paddon aasta varem teise koha oli saanud. Lõpuks läkski talle kirja vaid üks etapist osavõtt: uusmeremaalane sai startida Walesi rallil, kuid ei suutnud seda lõpetada ning sai kokkuvõtteks 38. koha.

Austraalia ralli ärajätmisega luhtus Paddoni viimane võimalus tiimidele oma väärtust tõestada. Tulevikku sarjas uusmeremaalane endal ei näe, vaid pigem usub, et karjäär võib läbi olla.