Esapekka LappiFoto: Martin Ahven
WRC
21. november 2019, 09:19

Ootamatult üle parda visatud Lappi kardab, et tema rallikarjäärile pandi valus punkt (10)

Eile reaalsuseks saanud kartus, et Citroeni meeskond taandub WRC-sarjast, jättis tühjade pihkudega ka soomlase Esapekka Lappi. 

"Ma ei hakka valetama. Tegemist on väga halva uudisega nii minu kui ka kogu rallipere jaoks. Mul on [Citroeni] töötajatest ja fännidest kahju, kuid miski pole igavene," kirjutas tänavuse hooaja eel Prantsusmaa autotootjaga kaheks aastaks käed löönud Lappi sotsiaalmeediasse. 

Soomlase reaktsioon oli ehe, sest kui Citroeni ametlik teadaanne saadeti välja kolmapäeva südapäeval, siis tema sai sellest teada sama päeva hommikul. "Kell oli umbes kümme," sõnas ta ohkenoodi saatel ralli.fi-le. 

"See oli päris paras üllatuspomm ja suur šokk. Selle ajastus on väga-väga halb," jätkas tänavu kolmel puhul poodiumi teisele astmele tõusnud Lappi. "Mõistagi pole säärane uudis kunagi hea, kuid minu seisukohast vaadates oleks võinud see paar kuud varem tulla, sest siis oleks olukord vähe lihtsam."

Kui teist Citroeni meest Sebastien Ogier'i peetakse juba Toyota meheks, siis Lappi puhul asjalood liiga kindlat pole. Osad panevad teda küll paari M-Spordiga, kuid seda vaid juttude tasandil. 

"Olukord on sõitjate jaoks päris halb. Praktikas on vaba kõigest vaid üks koht, kuid kuus soovijat. Juba statistiliselt pole olukord kõige parem," viitas Lappi M-Spordi meeskonnale. 

Esapekka Lappi võib koos kaardilugeja Janne Fermiga jääda ootamatult töötuks. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Tiimipealik Richard Millener sõnas nädala alguses, et läbirääkimised Teemu Sunineniga on enam-vähem lõpusirgel, mis tähendab, et M-Spordi teise masina peale ihuvad lisaks Lappile hammast veel Jari-Matti Latvala, Kris Meeke, Andreas Mikkelsen, Mads Östberg ja Craig Breen. 

Elfyn Evansit peetakse sarnaselt Ogier'ga juba Toyota meheks, Jaapani autotootja kolmandat masinat peaks roolima Kalle Rovanperä. 

Lappi kahjuks räägib ka asjaolu, et MM-sarja punktitabelis suutis ta edestada vaid kuuel rallil kihutanud Sebastien Loebi. Soomlane tegi Citroeniga kaasa aga täishooaja. 

"Olime punktiarvestuses sisuliselt viimased. Kui sellele otsa vaadata, siis ei saa me kuhugi [tööle], kuid proovime ikkagi. Isegi kui mul ei õnnestu tööd saada, siis oleks see mõnes mõttes positiivne. Mul õnnestuks rohkem aega pere ja laste seltsis veeta, mis pole ka sugugi paha variant. Kuid mõistagi eelistaksin ma jätkata rallimaailmas kihutamist," sõnas Lappi. 

Kas sa kardad, et sinu WRC-karjäär lõppebki siinsamas? "Jah, see hirmutab mind vähe," vastas soomlane.