Pierre Budar.Foto: Martin Ahven
WRC
21. november 2019, 10:01

Citroeni tiimipealik selgitas lahkumise põhjuseid: ülejäänud sõitjad pole lihtsalt piisavalt head (2)

Citroeni rallimeeskonna pealik Pierre Budar tunnistas Autospordile antud intervjuus, et nad otsustasid MM-karussellist lahkuda, sest Sebastien Ogier ütles nendega lepingu üles. 

"Kui tahad maailmameistritiitli pärast võidelda, siis vajad ka ühte "suurest kolmikust"," viitas prantslane Ogier'le, Ott Tänakule ja Thierry Neuville'ile. "Kui oled andnud endast kõik, et üks neist enda ridadesse meelitada, ent ebaõnnestunud, tuleb teha järgmisi valikuid. Seda me ka tegime."

Tiimijuhi sõnul poleks ülejäänud sõitjad, olgu selleks siis Craig Breen või Andreas Mikkelsen, lihtsalt piisavalt head. Küll oli ta kindel, et nende neljarattaline olnuks uuel hooajal veelgi konkurentsivõimelisem, kui tänavu.

"Tegime aasta jooksul ära suure töö ja arendasime masinat, et see oleks Monte Carlos valmis olnud. Mõistagi soovis Sebastien [Ogier], et oleksime asjadega varem valmis saanud ning suures plaanis ma ka nõustun temaga, kuid see polnud lihtsalt võimalik," selgitas Budar. 

"Kaotasime tänavuse aasta alguses palju aega, kuid sellise projekti jaoks ongi tarvis kahte aastat. Esimene aasta kujunes liiga keeruliseks. Olen enesekindel, et oleksime uuele aastale vastu läinud palju paremast positsioonist," sõnas prantslane lõpetuseks. 

Tiimipealiku sõnu toetaks justkui ka fakt, et Citroen oli tehasemeeskondadest ainus, kes oli juba praeguseks ära kasutanud kõik ettenähtud testipäevad. Kuid seda, kas tehtud töö kandnuks ka vilja, ei saa me kunagi teada.