Pärnu Vaprus mängis Eesti meistriliigas jalgpalli viimati 2018. aastal (pildil mängimas Levadiaga). Klubi tegevjuht Karl Palatu ütleb, et varem või hiljem jõuavad pärnakad taas tagasi koduse jalgpalli kõrgseltskonda.Foto: Robin Roots
Spordivaria
21. november 2019, 17:18

Pärnu Vaprus pole meistriliiga unistust maha matnud

Kuigi Pärnu Vapruse jalgpalliklubi kaotas meistriliiga esimeses üleminekumängus kodus 1:4 Kuressaarele, pole ta veel alla andnud.

Esimene üleminekumäng algas Vaprusele hästi, sest 23. minutil lõi värava Kristen Saarts, poolajaks oli Märten Pajunurme penaltist siiski seisuks saanud juba 1:1. Pärnakate jaoks kujunes õudusunenäoks teise poolaja 17 minutit, kui järjest skoorisid Kuressaare mängijad Märten Opp, Nikita Komissarov ja Sander Seeman.

Kordusmäng peetakse laupäeval kell 13 Kuressaare kunstmurustaadionil ja Vaprus vajab meistriliigasse pääsemiseks vähemalt nelja väravat. Klubi tegevjuht, endine Eesti koondislane Karl Palatu on kaotatud avamängule vaatamata optimistlik. „Läheme ikkagi seda mängu mängima võidu peale. Kui vaadata esimest kohtumist, siis esimese poole tunniga oli meil kolm väga head võimalust. Miks ei peaks Kuressaares mängides võimalused tekkima?“ märgib ta.

Kuigi hooaja kõige tähtsam mäng on veel ees, võib Palatu sõnul juba praegu öelda, et Kalev Pajula ja Taavi Midenbriti juhendatav Vaprus on teinud hea hooaja. „Meeskond arenes edasi, treenerid arenesid koos meeskonnaga edasi. Meil on ainult pärnakatest koostatud meeskond ja ka treenerite tiimis on pärnakad. See kõik on positiivne,“ leiab Palatu.

Tema sõnul ei juhtu midagi ka siis, kui Vaprus jääb tuleval hooajal mängima esiliigasse. „Peame säilitama sama meeskonna, mängijaid edasi arendama ja küll selle arendamise kaudu ka Premium-liigasse jõuame!“ lisab ta.