Citroeni masinat tuleval aastal WRC-sarjas ei näe. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
WRC
22. november 2019, 08:35

TOHOH! Citroen üritas viimases hädas tõelist banzai-manöövrit: olnuks rumal seda mitte proovida (5)

Autoralli MM-karussellist taandunud Citroeni meeskond üritas viimaste nädalate jooksul meeleheitlikult leida asendust oma esisõitjale Sebastien Ogier'le, kuid paraku tulutult. 

Tiimipealik Pierre Budar kinnitas Belgia väljaandele RTBF, et nad tegid omapoolse pakkumise ka tänavuse hooaja teisena lõpetanud Thierry Neuville'ile, kuid belglane polnud nõus Hyundaist lahkuma. 

"Tahame võidelda maailmameistritiitli nimel, kuid selleks on sul vaja ühte suurest triost," viitas prantslane Ogier'le, Neuville'ile ja Ott Tänakule. "Võtsime Neuville'iga ka ühendust, kuna olnuks rumal seda mitte proovida. Paraku on tal kehtiv leping 2021. aasta lõpuni ning meil oli talle võimalik pakkuda kõigest aastast lepingut, kuna pärast 2022. aastast lahkume sarjast niikuinii. Me polnud tema jaoks lihtsalt piisavalt atraktiivne sihtkoht."

Järgmise aasta rallitiimide ametlikud koosseisud praeguse seisuga:

Hyundai:

Ott Tänak ja Martin Järveoja
Thierry Neuville ja Nicolas Gilsoul
Dani Sordo ja Carlos del Barrio (leping seitsmeks ralliks)
Sebasiten Loeb ja Daniel Elena (leping kuueks ralliks)

M-Sport:

-
Toyota:

-


Ametlikult on lepinguta Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala, Kris Meeke, Hayden Paddon, Craig Breen, Elfyn Evans, Esapekka Lappi, Teemu Suninen, Pontus Tidemand, Mads Östberg, Andreas Mikkelsen ja Kalle Rovanperä. Lisaks veel hulk WRC2 sarjas nime teinud mehi, kes unistavad vingema autoga kihutamisest.

Kuulujuttude tasandil tundub olevat aga kindel, et Toyota trio moodustavad Ogier, Evans ja Rovanperä ning M-Spordi pealik Richard Millener on vihjanud, et nemad on läbiräämistes Teemu Sunineniga.