Citroeni masinaid enam ralliradadel ei näe. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
WRC
22. november 2019, 13:21

AUTORALLI SURM? „Citroen loobus, kuna WRC-sari ei suuda enam teistest eristuda“ (2)

"WRC-sari lihtsalt ei ahvatle enam autotootjaid. Muutused on võimalikud, kuid selleks tuleks teha kannapööre," kirjutab Soome rahvusringhäälingu ralliekspert Micke Suopuro.

"Citroen taandus, kuna nad (PSA, kelle alla Citroen kuulub – toim.) nägid, et WRC-sari ei suuda enam teistest eristuda. Uue generatsiooni mootoritel ning superautodel on juba oma sarjad, ja seda ringradadel. 

Ralli tugevuseks on olnud selle lähedus tavainimese jaoks. Neljarattaline masin, millega võib iga kell metsa vahele kihutama minna. WRC-sarja saab laiendada ka väiksemate kasvuvaludega. Ralli korraldamine ei nõua metsikut investeeringut, palju olulisem on, et sul oleks sobilik keskkond. Ralli peaks hakkama uuesti oma tugevustele rõhuma.

Autotootjad on varemgi WRC-sarjast lahkunud, kuid autoralli on jäänud alles. Kuid praegu peaks olema aeg kasvuks, mitte hingitsemiseks. Autotööstus liigub metsikute sammudega elektrimasinate suunas, kuid paljud tootjad pole seda veel aktsepteerinud," kirjutab Suopuro

Soomlane näeb siiski ka lahendust. Tema arvates tuleks FIA-l reegleid karmistada ning panna paika eelarve, mille piires masinaid arendada, kuna siis pole rahakoti põhjatus nii määrav.