Aivar Kuusmaa.Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
23. november 2019, 08:45

HÄSTI! Klubikorvpalli naasnud Aivar Kuusmaa alustas suurepärase võiduga

Legendaarselt Andres Sõbralt Eesti korvpalli esiliigas palliva Kadrina Karude juhendamise üle võtnud Aivar Kuusmaa alustas uues klubis võidukalt, kui KK Viimsi/Noto alistati 78 : 74.

Mullu Eesti tugevuselt kolmandas liigas pallinud ning tänavuseks kõrgemasse seltskonda tõusnud Karude hooaja algus on olnud keeruline, sest enne eilset õhtut oldi kaotatud kõik kuus kohtumist.

Viimsi kuulub aga tiheda esiliiga esimesse poolde, kuid ei suutnud Kadrinas võõrustajatele säru teha. Kohtumise resultatiivseimana tõi Karude Austin Dwight Wrighten 22 punkti.

Tosina võistkonna konkurentsis on Karud 11. kohal, viimast positsiooni hoiab ainsana võiduta jätkav KK Hito/BC Karjamaa. Viimsi on nelja võidu ja kolme kaotusega neljas, tabelit juhib vaid ühe matši kaotanud Eesti Maaülikool/SKARCON.

Kuusmaa juhendas klubikorvpallis viimati Eesti meistrivõistluste tiimi Raplat, kuid veidi vähem kui aasta tagasi läksid nende teed lahku. Möödunud suvel oli legendaarne snaiper U20 koondise peatreener, kellega saadi EMi B-divisjoni turniiril pettumust valmistav kümnes koht.

Sõber loobus Karude juhendamisest liiga suure koormuse tõttu. "Olen Aseris kooliõpetaja ehk müttan hommikul kaheksast lõunal kahe-kolmeni. Siis on mul Viru-Nigulas väikesed korvpallihundid, kellega teen trenni kolm korda nädalas ja lisaks veel Karud, kellega rassisime kaks korda nädalas. Pluss nädalalõpud," selgitas ta Õhtulehele.