Johannes Hösflot Kläbo.Foto: Aldo Luud
Talisport
23. november 2019, 17:46

Suusaäss Kläbo: tõusin nagu surnuist üles (1)

"Tõusin nagu surnuist üles. Ma ei tea, mis ööga juhtus," sõnas Norra suusaäss Johannes Hösflot Kläbo (23) täna Beitostölenis pärast 15 km klassikadistantsil saavutatud 2. kohta.

Sõnavõtu taust peitub eilses klassikasprindivõistluses, kus ta sai kolme kaasmaalase ja prantslase Lucas Chanavat' järel 5. koha ning jagas murelikult intervjuusid.

Täna oli Kläbo teisest puust ning kaotas võitjale Didrik Tönsethile 18,9 sekundiga, kuid edestas järgmiseid koondisekaaslaseid märkimisväärse vahega. Kuu aega tagasi koondiselaagrist enneaegselt tagasi saadetud Martin Johnsrud Sundby tundub olevat tõelises madalseisus, sest täna suusatas ta alles 31. aja (+2.27,8).

"Oli palju parem päev kui eile," lisas Kläbo Norra rahvusringhäälingule. "Suusad olid head ja keha tegi koostööd. Nüüd tundub, et hakkame jõudma soovitud seisundisse."

Kuivõrd Kläbol oli eelmisel hooajal üksjagu nagistamist Vene suusatajate Aleksandr Bolšunovi ja Sergei Ustjugoviga, päris NRK norralaselt, mida venelased võisid tema eilsest tulemusest arvata.

"Nad ei pruukinud naeratada laialt, kuid naeratasid siiski," oletas Kläbo. "On põnev nendega järgmisel nädalavahetusel kohtuda."

Suusatamise MK-sari algab järgmisel nädalalõpul Soomes Rukal kolmepäevase minituuriga. Kläbo alustab hooaega tiitlikaitsjana.