Gian-Franco Kasper.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
24. november 2019, 14:59

Vastuoluline suusamaailma juht paneb ameti maha (1)

Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) president Gian-Franco Kasper teatas, et paneb pärast tulevase aasta mais toimuvat suusatamise kongressi ameti maha. 75aastane šveitslane on sel kohal töötanud alates 1998. aastast.

Kasperi otsusest andis teada FIS. "President Kasper juhib organisatsiooni sama täie pühendumusega FISi kongressi lõpuni, mis toimub 2020. aasta 22. mail," kõlas Suusaliidu teadaanne. 

Senise ametis oldud aja jooksul on jõudnud juhtuda palju. FIS on tervitanud 32 uut liiget, kavva võeti sprindidistantsid ning suurendati ühisstartide arvu. Samas on Kasper silma paistnud ka mitme vastuolulise sõnavõtuga.

Talvel väitis ta, et diktaatoritega riigid saavad suurte spordivõistluste korraldamisega paremini hakkama. 

„Diktaatorid saavad sündmusi korraldada ilma rahvalt luba küsimata," arutles Kasper Šveitsi ajalehe Tages-Anzeiger veergudel. „Meie jaoks on diktatuuridega lihtsam koostööd teha.“

Lisaks sõnas president, et ei usu globaalsesse soojenemisse. "Seda pole tõestatud. Meil on lund, vahel väga palju. Alguses oli (Pyeongchangi olümpiamängudel) 35 kraadi külma. Ütlesin kõigile, kes minuga värisesid, tere tulemast, globaalne soojenemine!"

Tõsi, hiljem on Kasper selle kommentaari pärast vabandust palunud.