Martin Johnsrud Sundby.Foto: Matthias Schrader
Talisport
24. november 2019, 17:21

JAMA MAJAS! Norra suusastaar on hooaja eel šokeerivalt täbaras seisus

Maailma üks paremaid murdmaasuusatajaid Martin Johnsrud Sundby on enne järgmisel nädalavahetusel algavat hooaega raskes seisus.

Kuu aega tagasi saadeti norralane koondiselaagrist koju, sest ta ei suutnud kolleegidega kuidagi sammu pidada. „Sein tuli ette. Ei jäänudki muud üle, kui lennupiletid osta ja koju sõita. Pean tunnistama, et mu keha lihtsalt ei saanud hakkama,“ ütles ta Norra Rahvusringhäälingule. „Midagi sellist polnud varem juhtunud. Pean uue väljakutsega toime tulema.“

Võimalik, et vanameister astus enda seatud reha otsa. Nimelt otsustas ta kevadel, et proovib tänavu läbi ajada 800-900 treeningtunniga, kuid kõigil varasematel hooaegadel katsid harjutuskorrad 1200 tundi.

„Varasemalt olen juba maikuus täiega treeninud, nüüd mõtlesin, et ehk pole vaja. Ma ei oska öelda, miks sellise eksperimendi tegin.“ Ta kahtlustab, et ehk tekitasid Seefeldi MMil võidetud kaks kuldmedalit liigset rahulolu.

Nüüd on aga olukord hoopis selline, et mees on terve sügise vältel end aeg-ajalt kehvalt tundnud ning praegu tundub pigem kahtlane, et Sundby üldse end MK-sarjaks Norra koondisesse suudab murda.

Sel nädalavahetusel võistles Norra koondis Beitostölenis, kus Sundby ei mahtunud eilsel 15 km klassikadistantsil 30 parema sekka. Tänase sama pika vabatehnikadistantsi ta katkestas.

35aastane vanameister on kolmekordne MK-sarja üldvõitja. Lisaks on Sundby neljakordne maailmameister ja kahekordne olümpiavõitja.