Andreas Mikkelsen tänavusel Walesi MM-rallil.Foto: GEOFF CADDICK
WRC
25. november 2019, 10:49

HUVITAV! Ralliportaal: Hyundai loob satelliittiimi, mis võib koosneda nimekatest meestest (1)

Hyundai rallitiimiga peaks jätkama Andreas Mikkelsen ja liituma Ole Christian Veiby, kirjutab Norra ralliportaal Parc Ferme.

Lõuna-Korea autotootja põhitiimis on koht kindel Thierry Neuville'il, Ott Tänakul, Dani Sordol ja Sebastien Loebil. Esimesed kaks teevad kaasa täishooaja, hispaanlane osaleb seitsmel ja prantslane kuuel rallil.

Et MM-kalendris on 14 etappi, on Hyundail vaja ka viiendat sõitjat. Parc Ferme kirjutab, et Mikkelsen sõidab 2020. aastal satelliittiimis, millega liitub võib-olla ka Hyundai WRC-autoga tänavu Soomes ja Walesis kihutanud Craig Breen. Kas võistkond paneks mõnel rallil välja neli autot või mida satelliittiim täpsemalt tähendab, portaal ei kirjuta.

23aastane Veiby, kelle isa Erik on rallimaailmas teada-tuntud mänedžer, puhul on olukord selgem. Tema istub kõigi eelduste kohaselt järgmiseks aastaks Hyundai R5-auto rooli.

Veibyst seitse aastat vanem Mikkelsen debüteeris MM-sarjas 13 aastat tagasi ning teda peeti hirmsuureks talendiks. Ta on võitnud kolm etappi ja lõpetanud kolmel korral üldarvestuses kolmandana.