Kamil Stoch.Foto: JANEK SKARZYNSKI
Talisport
25. november 2019, 15:20

TOHOH! Leiutati saapad, mis parandavad suusahüppaja tulemust väidetavalt kuni kümme meetrit (4)

Möödunud nädalavahetusel alanud suusahüpete MK-sarja avavõistluse võitis norrakas Daniel-Andre Tande. Poola mägikotkad on enda sõnul tegemas aga revolutsiooni.

Nimelt on poolakad leiutanud uued jalanõud, mis peaks sportlaste tulemusi oluliselt parandama. "Suurel mäel hüppame kuni kuus meetrit kaugemale, lennumäel kuni kümme," sõnas Piotr Zyla kodumaa meediale.

MK-hooaja avaetapil polnud poolakad siiski konkurentidest mäekõrguselt üle. Parimana sai Kamil Stoch kolmanda koha, esikümnesse mahtus ka seitsmendana lõpetanud Dawid Kubacki.

Muide, näiteks norralased ei usu, et Poola koondise uued jalavarjud revolutsiooni korraldavad. "Nad üritavad meid lihtsalt rivist välja lüüa, aga see ei lähe läbi. Need, kes hüppasid tavaliste saabastega, lendasid kõige kaugemale," sõnas Tande.

Poolakate uued saapad on suusahüppemaailmas paras müsteerium. "Meie konkurendid teavad, et tegeleme millegi salajasega. Kuna nad ei tea, mis see täpselt on, kardavad nad veidi," ütles legendaarne poolakas Adam Malysz, kes tuli karjääri jooksul neljakordseks maailmameistriks.

Ala koorekihti kuuluv Stoch märkis, et tema uskumuse kohaselt ei aita "revolutsioonilised hüppesaapad" tal tulemusi tublisti parandada. "Üritan keskenduda hüppamisele, mitte varustusele," lausus ta.