Roberts Štelmahers.Foto: MARTIN AHVEN
Korvpall
25. november 2019, 21:31

Kalev/Cramo peatreener: mängijad saavad aru, et iga mäng ja punkt on tähtis (1)

BC Kalev/Cramo lõpetas VTB Ühisliigas kolmemängulise kaotusteseeria, alistades kodusaalis individuaalselt headest leegionäridest koosneva Nur-Sultani Astana. Eesti meisterklubi loots Roberts Štelmahers oli kohtumise järel siiralt rõõmus. 

„Olen tiimi üle väga õnnelik, et suutsime kolmemängulisest mõõnast edukalt välja tulla. Need olid küll võõrsilmatšid, kuid siiski kaotused,“ ütles Štelmahers, kelle sõnutsi tõi täna edu õnnestunud lauavõitlus, lõviosa ajast toiminud kaitsemäng ning vaid seitse pallikaotust. 

Cramo pani võidule aluse kolmanda veerandajaga, mis võideti koguni 31 : 17. Peatreeneri sõnutsi ta riietusruumis suurt imet tegema ei pidanud. 

"Mängijad saavad aru, et iga mäng on väga tähtis. Järjest selgemaks saab, et isegi iga punkt loeb. Ühes matšis ei saa lubada suuri tõuse ja mõõnu. Muidugi neid tuleb, kuid peame rütmi veel paremini kontrollima," arutles Štelmahers. 

Hea partii teinud ja 21 punkti toonud Janari Jõesaar lisas: "Tulime väga näljastena peale, tahtsime võidu kindlasti kätte saada. Kütsime ennast poolajal üles ja leidsime veel rohkem motivatsiooni." 

Astana peatreener Emil Rajkovic tunnistas, et ühest küljest polnud neil õnne, kuid Cramo vääris võitu igati. 

"Nad oli teisel poolajal selgelt paremad, eriti kolmandal veerandajal," teatas makedoonlasest juhendaja. "Lõpus jõudsime küll peaaegu järgi, kuid piisavalt energiat ei jagunud. Eksisime kaitses, misjärel olime sunnitud raskeid viskeid sooritama. Me ei mänginud sellist mängu, nagu soovinuks."  

Kõige suurema murekohana tõi Rajkovic välja kattemängu kaitsmise Kyle Vinalese vastu: "Kui olime agressiivsemad saime ta kinni, aga selleks ajaks oli mäng juba käest libisenud."