Tom Blomqvisti stiilinäide Citroen C3 R5ga. Foto: Instagram @tom_blomqvist
WRC
26. november 2019, 17:27

Autoralli maailmameistri poeg rallidebüüdist: mul pole ammu roolis nii lõbus olnud!

Kui praegu räägitakse autorallimaailmas peamiselt vaid kolmest suurest ehk Ott Tänakust, Sebastien Ogier'st ja Thierry Neuville'ist, siis pikemas perspektiivis liigitavad mõned rallieksperdid esimese kategooria sõitjate sekka ka Soome supertalenti Kalle Rovanperä. 

Harri Rovanperä 19aastane poeg pole aga ainus teise põlve pedaalitallaja, kes ralliradadel neljarattalisele valu annab. Tänavu Walesis tegi oma WRC-debüüdi 2003. aasta autoralli maailmameistri Petter Solbergi 18aastane poeg Oliver, rallikrossis on juba mitut aastat esile kerkinud kahekordse ilmameistri Marcus Grönholmi poja Niclase (23) nimi.

Möödunud nädalavahetusel sai too nimekiri veelgi lisa, sest Indoneesias toimunud Danau Toba rallil sai oma esimesed triibulised 1984. aastal autoralli maailmameistri Stig Blomqvisti poeg Tom. 

Stig Blomqvist 2002. aasta Rootsi rallil. Foto: Micke Fransson/SCANPIX

Rallifännidel ei tasu liiga elevile siiski minna, sest 25aastase briti näol pole tegemist järjekordse peidetud rallitalendiga, kuid neljarattalised pole Blomqvistile ka päris võõrad. Siiani on ta peamiselt gaasipedaali vajutanud ringrajal: esiti erinevates vormelisarjades kuni F3-ni välja ning seejärel kereautode seas. 

"Olin ralliautoga sõitnud elus vaid kaks korda, kuid esimene kord oli ligemale kümme aastat tagasi, seega see oli esimene kord, kui ma tõeliselt üritasin. Tunnistan ausalt, mul pole ammu rooli taga nii lõbus olnud!," teatas Citroen C3 R5 masinaga kihutanud Blomqvist, kes jagas masinat Nuno Pintoga. 

Pinto võitis laupäeval N-rühma autodega võidu kihutades kõik katsed ning Blomqvist jätkas pühapäeval sama hooga, kuni eelviimasel katsel kivi üles leidis ning katkestas. 

Endise Suurbritannia vormel Renault tšempioni sõnul arendas rallinädalavahetus teda väga palju, kuid lisaks tõi see esile uusi tahke ka tema isas Stigis. 

"Mu senisevõidusõidukarjääri jooksul on ta enamasti piirdunud lihtsate nõuannete ja baasinfoga, kuid kui ma teatasin, et kavatsen ralliautosse istuda, hakkas ta mind kohe juhendama," lausus Blomqvist muheledes Autospordile. 

Tänavu IMSA kereautode sarjas BMWga kihutanud britt pole veel kindel, kus ta järgmine aasta sõidab, kuid ralliradadele lubas ta võimalusel kindlasti tagasi tulla.