Zlatan Ibrahimovic.Foto: Kelvin Kuo / USA TODAY
Jalgpall
26. november 2019, 19:40

Ibrahimovic tuleb Tallinna?

Rootsi jalgpallilegend Zlatan Ibrahimovic andis sotsiaalmeedias üsna konkreetse vihje, et tema karjäär võib jätkuda kodumaa kõrgliigaklubis Hammarby. 

38aastane ründaja lisas Instagrami videoklipi, kus ilutses Stockholmi klubi särk, mille tagaküljel on nimi „Ibrahimovic“. Tõsi, rohkem infot postituses polnud. Üleminekut ei kinnitanud ka Hammarby kommunikatsioonijuht Axel Pershagen.

„Zlatan pole meiega veel liitunud. Kui tõesti peaksime lepingu sõlmima, siis jõuab see meie klubi kodulehele,“ selgitas Pershagen. Küll aga kinnitas ta, et võistkonna tegevjuht Hendrik Kindlund ja spordidirektor Jesper Jansson viibivad Los Angelses, kus peaks olema ka Ibrahimovic. 

Pallivõluril lõppes äsja leping USA kõrgliigas mängiva Los Angeles Galaxyga. Ibrahimovici on seostatud mitmete Euroopa tippklubide, sealhulgas näiteks AC Milani, Napoli ja Manchester Unitediga, kuid kodumaale naasmine oleks samuti loogiline. Igatahes soovib ta jalgpallurikarjääri jätkata.

Kuulujuttudele lisab vürtsi tõik, et FC Flora on 1. veebruariks Hammarbyga kokku leppinud kontrollmängu, mis peetakse Tallinnas. Seega püsib õhus võimalus, et eestlastel on võimalus Ibrahimovici oma silmaga näha.

Tõsi, Itaalia meedia tõmbab tuure veidi maha. Sky andmetel ei saa Ibrahimovicist Hammarby mängijat, kuid tulevikus alustatakse koostööd reklaamialaselt. 

Viimased poolteist aastat müttas vutiäss Galaxys, kus ta lõi 56 mänguga 52 väravat ja jagas 17 resultatiivset söötu. 

„Tulin, nägin, vallutasin. Aitäh LA Galaxyle, et panite mu taas elama. Galaxy fännidele – tahtsite Zlatanit, andsin teile Zlatani. Võtke heaks. Lugu jätkub...“ sõnas Ibrahimovis paar nädalat tagasi.

1999. aastal kodumaal Malmös profikarjääri alustanud ründajat on saatnud edu praktiliselt igal pool. Tema auhinnakapist leiab nii Hollandi, Itaalia, Prantsusmaa kui ka Hispaania liiga meistritiitli, aga ka mitmeid muid võistkondlikke ja individuaalseid tunnustusi. 

Rootsi koondist on Ibrahimovic esindanud 116 korral ning löönud 62 väravat.