Thibaut Courtois (kollases) käsi laiutamas, kui Kylian Mbappe palli tema selja taha saatis. Kaks minutit hiljem sahises võrk uuesti ning Real jäi võidupunktidest ilma. Foto: EPA/Scanpix
Meistrite liiga
26. november 2019, 23:54

VARilt kingituse saanud Real mängis võidu maha, Mourinho tuli Tottenhamiga trammi alt välja

Jalgpalli Meistrite liigas sai teisipäeva õhtul selgeks nii mõndagi. Voor enne alagrupiturniiri lõppu on koha 16 parema seas kindlustanud Pariisi Saint-Germain, Madridi Real, Müncheni Bayern, Tottenham Hotspur, Manchester City ja Torino Juventus.

A-alagrupis andsid tõelise etenduse kaks suurt: Madridi Real ja Pariisis Saint-Germain. 80. minutil tundus, et kahe kange duellist tõmbab pikema kõrre Real, kes oli Karim Benzema väravatest ehitanud endale 2 : 0 eduseisu. 

Pariisi palluritel olid aga teistsugused mõtted ning kolme minutiga pöörasid Kylian Mbappe ja Paoblo Sarabia kõik pea peale, kui seadsid tabloole 2 : 2 viigi. Nõnda kohtumine ka lõppes. 

Matši kõige kõmulisem moment sündis aga avapoolaja lõpus, kui Mauro Icardi pääses jooksma ning Reali väravavaht Thibaut Courtois tõmbas ta karistusalas maha. Kuigi esimese hooga näitas portugallasest peakohtunik Artur Soares Dias penaltit ning puurilukule punast kaarti, siis pärast videokohtunikuga konsulteerimist otsustas ta teisiti. Nimelt fikseeriti VARi abiga varasemas situatsioonis keskväljal Idrissa Gueyele viga, kui ta kätega Marcelot tõukas, mistõttu toodi mäng tagasi ning Real sai kohtumist jätkata täiskoosseisus.

Oma esimesele võidule oli lähedal ka Türgi hiid Galatasaray, kes juhtis Adem Buyuk väravast Club Brügge vastu pikalt 1 : 0. Belglastel olid aga teised plaanid ning Krepin Diatta teise lisaminuti tabamus päästis külalistele väärt viigipunkti.

Paraku tõi too värav endaga kaasa ka kaks punast kaarti. Nimelt võttis Diatta tähistamishoos seljast särgi, kuid kuna tal oli varasemast kollane kaart all, ei jäänudki peakohtunik Ivan Kružliakil muud üle, kui Senegali koondislane mõned minutid varem duši alla saata. Teist kollast nägi enda silme ees välkumas ka Cilnton Mata, kes virutas tähistamishoos pilbasteks nurgalipu.

A-alagrupp:
Madridi Real – Pariisi Saint-Germain 2 : 2
(17., 79. Karim Benzema – 81. Kylian Mbappe, 83. Pablo Sarabia)

Galatasaray – Club Brügge 1 : 1
(11. Adem Buyuk – 90+2. Krepin Diatta)

Standings provided by Sofascore LiveScore

B-alagrupis tugevdas enda aktsiaid Müncheni Bayerni “ajutine” peatreener Hans-Dieter Flick, kes tüüris oma hoolealused Belgradis 6 : 0 võiduni sealse Crvena zvezda üle. Purustustöö peaarhitektiks oli Robert Lewandowski, kes sahistas koguni neljal korral.

Poolaka neli väravat sündisid 14 minuti ja 31 sekundi jooksul, mis on Meistrite liiga uus rekord. Ühtlasi tõusis Lewandowski nende tabamustega Lionel Messi kõrvale. Nimelt on need kaks meest ainsad, kes virutanud kahes erinevast Meistrite liiga kohtumises neli väravat. 

Flicki ametivend Jose Mourinho, kes sai möödunud nädalal Tottenham Hotspuri juhendajaks, pidi oma Spursi kodu- ja eurodebüüdil nägema ränka vaeva, et Olympiakose vastu kolm võidupunkti ikkagi Londonisse jätta. Nimelt leidis ta ennast 20. minutiks 0 : 2 kaotusseisust, kuid Dele Alli, Harry Kane’i (2) ja Serge Aurieri tabamused tõid portugallasele siiski raske 4 : 2 võidu.

Kane viis oma Meistrite liiga väravasaldo niimoodi 20 peale ning statistikagurmaanid otsisid välja, et inglane on ajaloo kiireim mees säärase verstapostini. Tottenhami ründetuusal kulus selleks 24 matši, eelmine tippmark (26) kuulus legendaarsele Alessandro Del Pierole. 

Jose Mourinho. Foto: EPA/Scanpix

B-alagrupp:
Crvena zvezda – Müncheni Bayern 5 : 0
(14. Leon Goretzka, 53. (pen), 60., 64., 68. Robert Lewandowski, 90. Corentin Tolisso)

Tottenham Hotspur – Olympiakos 4 : 2
(45+1. Dele Alli, 50., 77. Harry Kane, 73. Serge Aurier – 6. Youseff El Arabi, 19. Ruben Semedo)

Standings provided by Sofascore LiveScore

C-alagrupis kaotas teist vooru järjest punkte valitsev Inglimaa tšempion Manchester City, kes tegi sel korral 1 : 1 viigi Donetski Šahtariga. Vaatamata vääratusele kindlustasid helesinised alagrupi esikoha. Grupi teises matšis sai esimest korda võidurõõmu tunda Atalanta, kes oli 2 : 0 üle Zagrebi Dinamost.

C-alagrupp:
Manchester City – Donetski Šahtar 1 : 1
(56. Ilkay Gündogan – 69. Manor Solomon)

Atalanta – Zagrebi Dinamo 2 : 0
(27. Luis Muriel (pen), 47. Alejandro Gomez)

Standings provided by Sofascore LiveScore

D-alagrupis sai selgeks tõsiasi, et valitsevat Venemaa meistrit Moskva Lokomotivi uuel aastal eurosarjades ei näe. Nimelt jäi Lokomotiv koduväljakul 0 : 2 alla Leverkuseni Bayerile, mis tähendab, et oma alagrupi lõpetavad nad viimasena. Avavärava sepistasid venelased sealjuures endale ise, kui Eder üritas nurgalöögijärgselt klaariks lüüa kastis lahtiseks jäänud palli, kuid tegi seda nii osavalt, et tabas Rifat Žemaletdinovit, kelle jalast nahkkera omaväravasse põrkas. Kohtumise teise värava lõi Sven Bender mängu 54. minutil. 

Leverkuseni mängijad (hallis) juubeldavad järjekordse tabamuse üle. Foto: AFP/Scanpix

Grupi teises mängus garanteeris oma alagrupi võidu Torino Juventus, kes oli Paolo Dybala karistuslöögist 1 : 0 Madridi Atleticost. Kuigi Juventuse suurim staar Cristiano Ronaldo kohtumises jalga valgeks ei saanud, möödus ta platsile joostes legendaarsest Paolo Maldinist. Nimelt on portugallane Meistrite liigas väljakul käinud nüüd 175 korda ning jääb selles arvestuses alla veel vaid endisele tiimikaaslasele Iker Casillasele (188).

D-alagrupp:
Moskva Lokomotiv – Leverkuseni Bayer 0 : 2
(11. Rifat Žemaletdinov (ov), 54. Sven Bender)

Juventus – Madridi Atletico 1 : 0
(45+2. Paolo Dybala)

Standings provided by Sofascore LiveScore