Maik-Kalev Kotsar. Foto: @GamecockMBB
Korvpall
27. november 2019, 08:28

Kotsar oli tiimi liider, kuid Nurgeri endiselt koduülikoolilt saadi hirmus pakk: „Keegi meist polnud valmis võitlema.“

Maik-Kalev Kotsari koduülikool South Carolina sai USA üliõpilaskorvpalliliigas hooaja suurima kaotuse, Wichita State´ile jäädi alla koguni 47 : 70. 

Viltu hakkas vedama kohe algusest, sest South Carolina jäi 7 : 23 tagaajajaks ning kaotas avapoolaja 22 : 41. Veel tunamullu Rauno Nurgerile mängupaigaks olnud Wichita State vastast enam löögiulatusse ei lasknud ning võttis kindla võidu. 

Kogu avapoolaja mänginud Kotsar mütta platsil 36 minutit. Ta tõi võistkonna parim punktiviskaja (12), söötude andja (3), vaheltlõikaja (3) kui ka visete blokeerija (2). Lisaks jäi eestlase arvele seitse lauapalli. Sellele vaatamata polnud rahuloluks põhjust.

"Mina, Justin Minaya ja A.J. Lawson peame olema tiimi liidrid. Keegi meist polnud võistluseks valmis. Peame olema pingutama esimesest minutist saati. Seekord me seda ei teinud," sõnas Kotsar suure kaotuse järel. "Peame näitama eeskuju treeningutel ja mängudel, meil lasub vastutus." 

Säärane kaotus oli šokeeriv ka peatreener Frank Martinile: "See lõi mind jalust. Mulle tundus, et hommikune trenn läks väga hästi. Arvasin, et oleme teravad ja valmis võidule mängima. Siis hakkas aga kõik kohe mängu algusest allamäge veerema..." 

Martini sõnutsi tegid vastased kõike veidi paremini ning lõid tema hoolealused kohe auti. King pigistas igalt poolt, kriitikat jagus ka Kotsari suunas.

South Carolina on võitnud seni kuuest mängust neli, Wichita State pole kaotanud ainsatki matši.