Peakohtunik Artur Soares Dias (roosas) võttis koos VARiga vastu vastuolulise otsuse. Foto: SUSANA VERA/Reuters
Jalgpall
27. november 2019, 09:02

TWITTERI-MÖLL | Jalgpallifännid marutavad skandaalse otsuse peale: „Kas Madridi Real maksab VARi meestele palka?“

Jalgpalli Meistrite liiga matšis võeti eile õhtul vastu VARi ajaloo üks skandaalsemaid otsuseid ning see pahandab paljusid vutifänne. 

Sündmused hakkasid hargnema Madridi Reali ja PSG vahelise kohtumise avapoolaja lõpus. Reali väravavaht Thibaut Courtois tõmbas karistusalas pikali PSG ründaja Mauro Icardi.

Esiti näitas mängu peakohtunik Artur Soares Dias penaltit ning Courtois´le punast kaarti. Pärast videokohtunikuga konsulteerimist määrati aga hoopis varasemast olukorrast PSG mängijale Idrissa Gueyele viga: ta tõukas keskväljal Reali pallurit Marcelot. Mäng viidi tagasi ning Hispaania klubi sai kohtumist jätkata täiskoosseisus ning penaltist polnud enam juttugi. 

Vaata videost juhtunut (alates 4.30): 

Reaktsioonidest võis järeldada, et säärane otsus üllatas isegi Reali mängijaid. Tõenäoliselt ootasid kõik, et VARiga kontrollitakse üle, kas viga tehti kastis ning äärmisel juhul tulnuks kõne alla Courtois´ punane kaart. Üllatust ja pettumust avaldati üle terve maailma. Vaatame, milliseid reaktsioone Twitteris leidub.

"Püha p**k, kas Madridi Real maksab VARi meestele palka?" säutsub üks.

"PSGlt võeti määrustepärane penalti ja nüüd loeti Reali suluseisust löödud värav ära. VAR on prügi. Täielik prügi," lisab teine.

"VAR = Video Assisting RealMadrid," jätkab kolmas. 

"Keegi VARi ruumist oli suur Reali fänn! Nad läksid reaalselt tagasi kolm olukorda, et leida PSGle viga ja päästa Real penaltist ning punasest kaardist," arvab järgmine. 

Sarnaseid postitusi leiab Twitterist väga palju. Mõned avaldavad Realile ka toetust, kuid enamasti ollakse PSG poolele ning VARi vastu. 

Tõsi, Hispaania hiid mängis lõpuga 2 :0 edu maha. PSG oli täpne 81. ja 83. minutil ning mäng lõppes 2 : 2 viigiga.