Max Taylor.Foto: Simon Peach/PA
Jalgpall
27. november 2019, 12:05

IMELINE! Veel aasta tagasi vähiga võidelnud vutitalent võib Manchester Unitedi eest platsile joosta

19aastane jalgpallitalent Max Taylor võib teha homme debüüdi Manchester Unitedi eest, võõrsil kohtutakse Euroopa liiga alagrupimatšis Astanaga. Viimased kaks aastat on noormehe jaoks olnud tormilised.

2014. aastast klubi süsteemi kuuluv Taylor sõlmis mullu jaanuaris Unitediga profilepingu. Mais oli tal suur roll, aitamaks U18 võistkond Inglismaa liiga põhjadivisjoni võitjaks. Seejärel võinuks tulla loogiline samm põhisatsi, kuid sügisel tabas kaitsemängijat šokk.

2018. aasta oktoobri alguses diagnoositi Tayloril munandivähk. Talle tehti lõikus: eemaldati vasak munand. Novembris alustati üliintensiivse üheksa nädala pikkuse keemiaravi kuuriga. 

2019. aasta veebruaris teatati, et noormehe ravi oli edukas. Märtsis läbis Taylor viie ja poole tunni pikkuse operatsiooni, kus eemaldati kuus paistetanud lümfisõlme. 

Sama aasta mais naasis ta Unitedi treeningkeskusesse, kus alustas tööd lihaste kasvatamise ja üldkehalise võimekuse parandamiseks. Septembrist alustas Taylor jalgpallitreeningutega, paar nädalat hiljem liitus ta nooretiimiga.

Oktoobris jooksis kaitsja esimest korda platsile U23 võistkonna eest ning nüüd kutsus põhimeeskonna loots Ole Gunnar Solsjkär ta Astana vastu põhisatsi.

"Kinnitasin endale alati, et tulen sellest eluga välja. Aga oli momente, kus kartsin tõsiselt, et ei saa enam jalgpalli mängida. Arvasin, et sellisele tasemel ei jõua ma kindlasti," sõnas Taylor Daily Mail´ile. 

Noormehe suur soov on saada edukaks jalgpalluriks, aga veel enam tahab ta tulevikus aidata teisi, kel sarnane mure.