Maailmameister Ott Tänak! Foto: PAU BARRENA/AFP
WRC
27. november 2019, 13:01

Mainekas ralliajakirjanik: Ott Tänaku ülekaal oli veel suurem, kui punktisumma näitas (3)

Tunnustatud ralliajakirjanik David Evans koostas lõppenud hooaja 10 parema sõitja pingerea, mille tipus värske maailmameister Ott Tänak. 

"Tänak võitis tänavu 241 peetud kiiruskatsest 73, mis tähendab, et eestlane oli parim põhimõtteliselt igal kolmandal läbimisel," kirjutab Evans, kes toob välja ka fakti, et meie mees juhtis rallit 114 kiiruskatse järel ehk 47% ajast. 

Kõige olulisema arvuna märgib žurnalist aga MM-sarja punktivahet, kus Tänak edestas 36 silmaga Thierry Neuville´i. Viimane etapp Austraalias jäi küll ära, ent eestlane kindlustas tiitli juba Kataloonias. 

"Kui aus olla, siis Tänaku ülekaal oli tegelikult veel suurem, kui punktisumma näitas," teatab Evans. "Oleks masinaga natukenegi vähem probleeme olnud, siis kindlustanuks ta tiitli juba varem. Tänak ja Toyota olid tänavu teistest klassi jagu paremad." 

Teisele positsioonile asetab ta üldarvestuses kolmandaks jäänud Sebastien Ogier´. "Ühe raskeima hooaja lõpetanud prantslane ei tahtnud leppida ühelgi etapil vähema kui võiduga, kuigi tema masin polnud tipus sõitmiseks piisavalt hea," põhjendab Evans. 

Kolmanda koha hõivab Neuville. "Belglane võitles taaskord tiitli eest, kuid hooaja teine pool tõi peamiselt vaid pettumusi. Järjekordne hõbemedal nelja eelneva kõrvale," märgib Evans. 

Ülejäänud esikümne kohad: 

4. Elfyn Evans (M-Sport)
5. Dani Sordo (Hyundai)
6. Kalle Rovanperä (Škoda)
7. Teemu Suninen (M-Sport)
8. Esapekka Lappi (Citroen)
9. Jari-Matti Latvala (Toyota)
10. Kris Meeke (Toyota)