Errick McCollum palliga matšis Kalev/Cramo vastu. Foto: Hendrik Osula/VTB League
Korvpall
27. november 2019, 15:43

Moskva lennujaama hinnad šokeerisid Kaasanis pallivat USA kossustaari: pean valima nälgimise või ülemaksmise vahel (1)

Teist hooaega Kaasani Unicsis korvpallileiba teeniv Errick McCollum tunnistab, et Venemaa elu nõuab omajagu harjumist.  

Peamine murekoht on pikad lennureisid, mis kaasnevad iganädalaselt nii VTB Ühisliigas kui ka EuroCup´il. Mõnel perioodil tuleb mitu matši järjest pidada võõrsil.

"See on väga raske. Meil on palju uusi mängijaid, aga enamus aega kulub reisimisele, mitte treenimisele. Mõned otsad võtavad kõvasti energiat. See mõjutab meie taastumist ning vigastused võivad süveneda," ütles McCollum RIA Novostile. 

Jänkist tagamängija sõnutsi tuleb klubi tihti mängijatele vastu ning Moskvasse minnakse juba poolteist päeva enne mängu. Sealt järgneb varahommikune lend mängupaika. Unicsil tuleb EuroCup´i alagrupiturniiril külastada nii Türgit, Hispaaniat, Itaaliat, Prantsusmaad kui ka Sloveeniat.

See tähendab, et lennujaamades kulub väga palju aega. "Leian endale mugava koha, kus vaatan mõnd korvpallimatši, suhtlen lähedastega või söön. Tahan kuidagi aega surnuks lüüa," selgitab NBA staari C.J. McCollumi vend Errick oma tavapärast rutiini.

"Lisaks on sel ajal võimalik tiimikaaslastega paremini tuttavaks saada, sellised reisid ühendavad. Kaks-kolm tundi on päris pikk aeg, palju kulub lihtsalt passimisele. Aga see on paratamatus, millega tuleb leppida. Meie konkurendid peavad läbi sama tee," lisab ta. 

Vaatamata sellele, et McCollum teenib Unicsis väga korralikku palka, pole ta suur laristaja. Moskva lennujaama, kus meeskond väga sageli viibib, hinnad kõlavad ameeriklasele siiani ulmeliselt.

"Hinnatase üllatab mind tõepoolest siiamaani," tõdeb ta. "Aga erilist võimalust pole: pean valima nälgimise või ülemaksmise vahel. Üsna sageli söön KFC toitu, mulle meeldib ka Fridays. Üritan nende vahel laveerida, sest käime Moskva lennujaamas nii tihti, et ühte toidu söömine läheks igavaks." 

Unics ja McCollum on tänavu ka Tallinnas käinud, 12. oktoobril kaotati Ühisliiga matšis Saku suurhallis 63 : 85 Kalev/Cramole.