Esimene „Manhunt“ antud tabelisse ei mahtunud, küll aga on esindatud selle järjeosa.Foto: Rockstar Games
Esport
18. detsember 2019, 10:17

KA PARIMAD EKSIVAD! Need 5 mängu on „GTA“ seeria looja suurimad ämbrid

Tänaseks seostub Rockstar Gamesi nimi kvaliteediga. Nende poolt loodud „GTA 5“ ja „Red Dead Redemption 2“ on paljukiidetud meistriteosed ning tundub, et stuudio ei suuda halba mängu tehagi. Ometigi on ka nende kapis nii mõnigi luukere.

Viskame pilgu peale viiele kõige kehvemale videomängule, mis eales Rockstari uste vahel välja on lipsanud. Edetabeli aluseks võtame kriitikute hindeid koondava veebilehe Metacritic.

Tabelist jätame välja esimesele „Red Dead Redemption'ile“ mõeldud mitmikmängu lisapaki, „L.A. Noire'i“ laienduse ja teoste erinevatele platvormidele mõeldud versioonid (vastasel juhul räägiksime „Manhunt'ist“ kaks korda). 

5. Rockstar Games presents Table Tennis (WII)

Positiivseks võib pidada asjaolu, et vaid üks lehelt leiduv arvustus on üdini negatiivne. Kahjuks on valdav enamus neist ühel nõul – Wii peal leiduv lauatennisemäng on üdini keskpärane. Eelkõige heideti mängule ette, et selle Xbox 360 versioon on tunduvalt terviklikum, täpsem ja ilmselgelt ka kaunim.

Mängu koondhindeks 68 punkti.


4. State of Emergency (XBOX)

„State of EmergFency“ panused on näiliselt kõrged – suurkorporatsioon rõhub inimesi, mis tähendab, et on aeg haarata relvad ja tutvustada äratõusnud pintsaklipslastele revolutsiooni mekki! Reaalsuses on tegemist aga kõigest monotoonse madistamismänguga, mille võitlussüsteem on suhteliselt üheülbaline. Kui oled ära näinud ühe missiooni... oled näinud neid kõiki. Isegi kõige kiitvamad kriitikud nendivad, et teos pole just kõige parem.

Mängu koondhindeks 67 punkti.


3. Manhunt 2 (WII)

„Manhunt 2“ näol on tegemist psühholoogilise õudusmänguga, mis peaaegu polekski poelettidele jõudnud. Nimelt oli Rockstar virtuaalse vägivallaga niivõrd kaugele läinud, et konsoolide tootjad olid valmis käe ette panema. Seetõttu hakiti teatud stseenid tsensuurikääride abil puruks.

Olgugi, et „Manhunt 2“ sai osaliselt ka positiivset vastukaja, jäi see siiski paljudele hambuisse ning öeldi, et kõnealune teos oleks peaaegu videomängudega seotud vestlused ajas viis aastat tagasi viinud. Lisaks heideti Wii versioonile ette kehva kontrollskeemi, tehnilisi vigu ja pettumust valmistavat visuaalset poolt.

Mängu koondhindeks 62 punkti.


2. Surfing H3O (PS2)

Olid ajad, mil rulamäng „Tony Hawk's Pro Skater“ oli ääretult populaarne. Ühel hetkel torkas Rockstarile pähe aga idee: „Mis oleks, kui ka meie teeksime sarnase mängu, aga rula asemel kasutaksime surfilauda?“ Nii sündiski „Surfing H30“, milles mängija ülesandeks suurtel sinistel lainetel ratsutada ja samal ajal trikke teha. Milles probleem?

Kriitikud laidavad teose üksluisust, unele suigutavat graafilist külge ning üldiselt ollakse nõus, et Rockstari surfimäng jätab ägedat elamust näha tahtvad mängijad kuivale.

Mängu koondhindeks 46 punkti.


1. Smuggler's Run (GBA)

Nintendo pihukonsool Game Boy Advance võimaldab sul mängud endaga kaasa võtta. Kahjuks ei ole 2000. aastal ilmunud „Smuggler's Run“ ei ole kahjuks seda väärt. Kriitikute arvates on tegemist kõige igavama videomänguga, mille Rockstar väljastada suutnud ning kui lõbu oleks kütus, oleks „Smuggler's Run'i“ kogejate paak tühi.

Mängu koondhindeks 41 punkti.