Akio Toyoda.Foto: Reuters/Scanpix
WRC
27. november 2019, 14:23

Toyota presidendi üllatav avaldus: Tänaku otsus tiimi vahetada oli imeline! (32)

Toyota rallitiim läbib kahe hooaja vahel tõelise verevahetuse: kui mullu sõitsid nende ridades Ott Tänak, Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke, siis järgmisel aastal kihutavad Jaapani firma värvides Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä.

Automaailma üks vägevamaid mehi ehk Toyota boss Akio Toyoda tänas ükshaaval kõiki tiimist lahkunud mehi. Kui Tänak kolis Hyundaisse omal soovil, siis Latvala ja Meeke ei teeninud oma esitustega lepingupikendust.

Pressiteate vahendusel Tänakule suunatud tänukõnes avaldas Toyoda suurt uhkustunnet, et just nemad aitasid eestlasel oma elu unistuse täita ja maailmameistriks tulla.

Huvitaval kombel kiidab Toyoda saarlase otsust tiimist lahkuda: „Arvan, et sinu otsus - „Pärast eesmärgi täitmist tahtsin leida teistmoodi väljakutse uues keskkonnas,“ - oli lihtsalt imeline. Sinust saab järgmisel hooajal Toyota rivaal. Meie jaoks tähendab tugev vastane lisamotivatsiooni, et edasi liikuda. Kuna sina õpetasid mulle poodiumi kõrgeimal astmel seismist ja šampanjapudeli avamist, saan sind šampanjaga nüüd kõrgemalt üle valada, kui taas kohtume. Näeme poodiumil!“