2016. aasta lõpus langes Sebastien Ogier' liisk M-Spordi kasuks. Nüüd mängisid kaardid ennast teisiti ette ja tuleval hooajal kihutab ta Toyota leeris. Foto: Robin Roots
WRC
27. november 2019, 14:35

Ogier’l on silme ees vaid üks siht: tulla uuesti maailmameistriks (13)

Toyota rallimeeskond hõikas täna välja avaliku saladuse, et tuleval hooajal roolivad nende WRC-masinaid Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä. 

Kuuekordne maailmameister Ogier lõi ühes kaardilugeja Julien Ingrassiaga Jaapani autotootja tiimiga käed üheks aastaks. Evans ja Scott Martin kihutavad Toyotaga järgmised kaks aastat nagu ka Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen. 

"Olen väga elevil, tegemist on minu jaoks uue väljakutsega ning ootan seda väga," vahendab Toyota meeskonna pressiteenistus prantslase sõnu. "Pidasime läbirääkimisi ka 2016. aasta lõpus ning kuigi toona ei saanud me asju klappima, olen praegu väga õnnelik, et saan hakata koostööd tegema nii ikoonilise autotootja kui Toyotaga ning oma lapsepõlveiidoli Tommi Mäkineniga."

"Meie sihid on kõrged: tulla uuesti maailmameistriteks. Meie sõitjatekooslus on päris põnev. Olen Elfyniga varasemalt koos töötanud ning tean täpselt, mida ta tiimile annab. Kalle on juba praegu ennast kõvasti tõestanud: ta on metsik talent ning olen kindel, et ta areneb meeletu kiirusega. 

Meie kõigi jaoks on tegemist uue masinaga ehk algus toob endaga kaasa palju õppimist, kuid anname endast parima, et võimalikult kiiresti võimalikult kiireks saada," sõnas Ogier lõpetuseks. 

Enim on kuuekordselt maailmameistrilt õppida Rovanperäl, kes teeb tuleval aastal oma WRC-debüüdi. Tõsi, neljarattaliste põrgulistega on 19aastane pedaalitallaja Soome teedel kilomeetreid mõõtnud juba varemgi, esimest korda lausa kolm aastat tagasi. 

"Iga noore rallisõitja unistus on jõuda lõpuks WRC-masinasse ja nüüd on see minu jaoks reaalsus," sõnas sarnaselt Ogier'ga väga elevil olnud Rovanperä. 

"On imetlusväärne, kuidas Tommi on kõik need aastat mind usaldanud ning on väga tore, et saan nüüd olla tema tiimi täieväärtuslik liige. Järgmine aasta saab olema väga nõudlik. Minu suurimaks väljakutseks on uue autoga kohaneda ning uute rallidega tutvumine. 

Alguses saab olema väga palju õppimist ning kohanemist, kuid see on asja osa. Nii Sebastien kui ka Elfyn on kindlasti väga head tiimikaaslased, kellelt on palju õppida," sõnas Soome rallitalent.