Jari-Matti Latvala.Foto: AFP/Scanpix
WRC
28. november 2019, 00:02

Toyota poolt üle parda visatud Latvala jätkab kihutamist ka uuel aastal (2)

Täna saabus kinnitus, millises koosseisus Toyota meeskond tulevasel hooajal jätkab. 2020. aastal on Tommi Mäkineni juhendatava tiimi pilootideks Citroenist lahkunud Sebastien Ogier, varasemalt M-Sporti kuulunud Elfyn Evans ja 19aastane talent Kalle Rovänperä. See tähendab aga, et meeskonnas viimased kolm aastat veetnud Jari-Matti Latvala peab hakkama otsima teisi võimalusi, et WRCs jätkata.

Kogenud soomlane tunnistas, et on pettunud, et enam Toyota meeskonna plaanidesse ei mahu, kuid mõistab otsust. 

"Olen sellest, mis toimub, umbes nädala jagu teadnud. Muidugi oli see pettumuseks, et ma järgmisel aastal meeskonnas pole. Kuid mõistan otsust täielikult. Lõppenud ralliaasta oli ikkagi mu elu halvim. Nad tahtsid tulevikku silmas pidades investeerida noortesse, vahendas 34aastase Latvala sõnu Rallit.fi.

Sellele vaatamata tahab soomlane kindlasti tulevase aasta MM-sarjast kaasa lüüa. 

"Kahju, et nii vähe kohti on saadaval. Sinna see sari läks. Olen öelnud, et sõidan järgmisel aastal. Neil rallidel, kus osalen, kasutan Toyotat, kuid ma ei tea veel, millised need on. Loodan, et saan sõita Rootsis," lisas Latvala.

Et aga etappidele pääseda, peab ralliäss hakkama selleks ise sponsorite toetuse ja vajaliku eelarve kokku saama. "Tõepoolest, pean ise eelarve täitma, et sõitma pääseda. Sellega on juba kiire. Tahaksin võimalikult ruttu uue hooaja suhtes selgusele jõuda. Mida rohkem raha kokku koguda, seda rohkem saab sõita," selgitas Latvala.

Soome piloodi eesmärgiks on osaleda viiel etapil. 

"Kindlasti tahaksin Soomes ja Rootsis sõita. Siis vast kevadises Portugalis ja Sardiinias ning hilissügiseses Walesi etapil. Need oleksid viis etappi, mis tunduvad mõistlikud. Küsimus on aga selles, kuidas ma vajaliku raha saan," lausus Latvala. 

"On kaks põhjust, miks ma tulevasel hooajal sõita tahan. Esiteks pole ma karjääri lõpetamiseks veel piisavalt vana. Teiseks tean, miks lõppenud hooaeg nii kehv oli. Mul oli nii palju (ralli)väliseid probleeme, mis ei võimaldanud mul endast parimat anda. Oleksin kindlasti parem, kui need probleemid lahendatud saan. Kui sa enam ei sõida, unustatakse sind ära. Keegi ei tule küsima, kas sa kavatsed sõita," lisas Latvala.