Ott Tänak pritsimas maailmameistrina šampust. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
WRC
28. november 2019, 11:00

Soome meedia: Mäkinen ei kaotanud Tänaku lahkumisega midagi (31)

Toyota rallimeeskond hõikas kolmapäeval välja avaliku saladuse, et tuleval hooajal roolivad nende WRC-masinaid Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä. 

Kuuekordne maailmameister Ogier lõi ühes kaardilugeja Julien Ingrassiaga Jaapani autotootja tiimiga käed üheks aastaks. Evans ja Scott Martin kihutavad Toyotaga järgmised kaks aastat nagu ka Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen. 

Soome ralliekspert Riku Tahko kirjutab sealse ringhäälingu kommentaaris, et Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen väärib säärase jänese kübarast välja tõmbamise eest kiitust. 

"Tommi Mäkinen on teinud ära suurepärase töö, et selline sõitjatekooslus kokku panna. Esialgu arvasin, et Tommi jäi pärast Ott Tänaku lahkumist kindlaks kaotajaks, kuid enam ma nii ei ütleks," kirjutas Tahko ning viitas tänavusele meeskondlikule arvestusele, kus Toyota jäi Hyundai järel teiseks. "Ütleksin, et Toyotal on tuleval hooajal läbi aegade tugevaim kooslus."

Eriti kiitis põhjanaaber Kalle Rovanperä palkamist, kes on tema arvates võimeline juba uuel aastal sõitma soomlasele tuttavamatel rallidel poodiumikohtadele. "Kalle näitas WRC2 klassis, et ta on võimeline võidu nimel kihutama. Nüüd saab ta kuuekordse maailmameistri Sebastien Ogier' ja Elfyn Evansi kõrval rahulikult WRC-auto saladusi tundma õppida," leidis Tahko. 

Samas utsitas soomlane ajakirjanikke ning fänne oma ootusi Rovanperä osas tagasi tõmbama: "Me peame andma talle aega autoga kohanemiseks ning oma kiiruse leidmiseks. Kuid ta on kindlasti võimekas."

Lisaks tõi Tahko sarnaselt paljudele teistele ralliajakirjanikele välja, et kuigi Ogier' on varasemalt välja hõisanud, et järgnev aasta jääb tema jaoks WRC-sarjas viimaseks, on prantslasel võimalik hooaja lõpus soovi korral lepingut automaatselt pikendada.