Tommi Mäkinen. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
WRC
28. november 2019, 08:45

Tommi Mäkinen leiab, et Tänak võib oma otsust veel kahetsema hakata (20)

Toyota rallimeeskonna boss Tommi Mäkinen sai eile ajakirjanike telefonikõnedele vastata laia naeratuse saatel, sest lõpuks ometi võis ta kinnitada, et kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier' on tuleval hooajal tema mees.

Veel mõnda aega tagasi valitsesid soomlase peas aga teistsugused mõtted, sest ta üritas taastuda faktist, et värske maailmameister Ott Tänak otsustas Jaapani autotootjale selja keerata ja siirduda Hyundai manu.   

"Tegemist oli meie jaoks üllatava otsusega, sest arvasin, et ta tahab meie leeris jätkata," tunnistas soomlane Jaapani portaalile Rallyplus. "Võib-olla said meie jaoks saatuslikuks kõik katkestamised. Ma ei näe sõitjate pähe, kuid ehk soovis Tänak lihtsalt uut, värskemat maailma näha? Meie saame tema otsust ainult austada, sest ta on rallisõitja, kelle karjäär on väga lühike."

Neljakordse ilmameister leidis ka oma kogemusele tuginedes, et teise tugeva sõitjaga ühte paati astudes võib alus võrdlemisi kergelt loksuma hakata. "Minu hinnagul on tegemist väga keerulise tiimivahetusega. Kuidas suudab Tänak uue masinaga kohaneda? Mis juhtub siis, kui ta on Hyundais edukas? Kumb on kiirem, kas tema või Thierry Neuville? Rallifännide jaoks tõotab tulla huvitav aasta!"

Lisaks leidis Mäkinen, et uue hooaja eel on neil ühes asjas Hyundaiga võrreldes selge eelis: "Kõik sõitjad, kes on Toyotasse tulnud, on suutnud selle autoga kiiresti ja muretult kohaneda. See on väga-väga oluline."