Tommi Mäkinen (vasakul) koos Ott Tänakuga. Foto: Reuters/Scanpix
WRC
28. november 2019, 11:45

Mäkinen ei mõista Märtini kriitikat: mina asju nii ei näe (6)

Autoralli valitseva maailmameistri Ott Tänaku siirdumine Toyotast Hyundaisse kütab jätkuvalt kirgi. Viimati valas õli tulle saarlase abiline Markko Märtin, kes kritiseeris Delfile antud intervjuus tugevalt Tommi Mäkineni ja Toyota sisekliimat. 

„Juba eelmine aasta oli Toyotas väike kriis ja kõige lihtsam pole sealne keskkond olnud," rääkis Märtin, kelle sõnul oli Mäkinenil pikka aega võimalik eestlasega leping sõlmida. "Õige aeg oli siis, kui asjad olid laual. Näiteks augustis ja septembris olid veel kõik võimalused olemas. Kui aga jalgpallis läheb väravavaht ühel hetkel pingile istuma, on suur tõenäosus, et vastane lööb värava," ütles Tänaku mentor.

Markko Märtin Foto: Reigo Teervalt

Mäkinenil pole aga aimugi, mida Märtin selle alla mõtles. "Ma ei tea, aga mina ennast nendes kommentaarides ära ei tundnud. Ma ei taha neisse liiga palju süüvida, sest oleme omavahel kogu aeg läbi saanud. Säärane sopaloopimine ei kuulu meie käitumismudelisse, ma pole varem säärast draamatsemist kohanud," sõnas ta Soome rahvusringhäälingule. 

Konkreetset põhjust, miks Tänak Jaapani autotootjale selja keeras, Mäkinen välja tuua ei osanud: "Seal oli palju põhjuseid ja pisiasju. Ott tahtis lihtsalt eluga edasi liikuda ning uusi maid vallutada. Samal põhjusel lahkus ta kaks aastat tagasi ka Fordist. Rohkemat ma öelda ei oska."

Lisaks ei mõistnud Mäkinen, miks heitis Märtin halba valgust Toyota töökultuurile. "Mina ei näinud seda üldse nii," vastas soomlane. "Rallide ajal on mõistagi koormus väga intensiivne, kuid meie ala juures on see normaalne. Piloot keskendub sõitmisele ning tahab ainult võita ja kui midagi ei lahendata piisavalt kiirest, võib see muidugi keskkonda mõjutada, kuid see kõik on tehnikaspordi üks osa."