Jari-Matti Latvala.Foto: AFP/Scanpix
WRC
29. november 2019, 10:48

Soome rallilegend: Latvala olukord on halb (3)

Toyota rallitiim teatas sel nädalal oma järgmise hooaja koosseisu, kuhu ei mahtunud 34aastane soomlane Jari-Matti Latvala, kes oli WRC-sarjas kihutanud järjest 11 täispikka hooaega (2009–19).

Latvala loodab siiski järgmisel aastal Toyota Yarisega mõned MM-rallid kaasa teha, kuid peab selleks ise raha leidma.

"Jari-Matti olukord on halb, sest tema rallikirg on meeletu ja ta pole vana mees," sõnas põhjanaabrite rallilegend Markku Alen väljaandele Ilta-Sanomat.

"Inimesed võivad ju mõtelda, et ta saab sõita Soome ja Rootsi MM-rallidel, aga see tähendab, et kogu panus tuleb panna neile võistlustele. Säärases olukorras jäävad inimestele meelde vaid võidud. Kas see paneb talle jälle liiga palju pingeid peale?"

Latvalal on küll eeskujulik autopark, kuid tipptasemel võidukihutamiseks peab käsi pidevalt soojas olema. "Tehasetiimide sõitjatel on Jari-Matti ees eelis, sest nad sõidavad regulaarselt. Muidugi võib ta sõitmas käia, et natukenegi tunnetust hoida, kuid see pole WRC-meestega võrreldav," märkis Alen, 1978. aasta autoralli maailmameister.

"Loodan, et ta saab natukenegi Tommi Mäkineni heaks Toyotat testida, kuigi ta pole enam otseselt tiimis."

Latvala lõppenud hooaja parimateks tulemusteks jäid Soome ja Saksamaa rallide 3. kohad. MM-sarja kokkuvõttes sai ta 94 punktiga 7. koha, mis on tema viimase 11 aasta halvim tulemus.