Tommi Mäkineni (vasakul) ja Ott Tänaku vahelt jooksis tänavu läbi vist must kass. Foto: Reuters/Scanpix
WRC
29. november 2019, 16:55

Mäkineni järgmine teooria: oli see ikka Ott, kes ei tahtnud meiega jätkata? (15)

Autoralli valitseva maailmameistri Ott Tänaku siirdumine Toyotast Hyundaisse kütab jätkuvalt kirgi. Viimati valas õli tulle saarlase abiline Markko Märtin, kes kritiseeris Delfile antud intervjuus tugevalt Tommi Mäkineni ja Toyota sisekliimat. 

„Juba eelmine aasta oli Toyotas väike kriis ja kõige lihtsam pole sealne keskkond olnud," rääkis Märtin, kelle sõnul oli Mäkinenil pikka aega võimalik eestlasega leping sõlmida. "Õige aeg oli siis, kui asjad olid laual. Näiteks augustis ja septembris olid veel kõik võimalused olemas. Kui aga jalgpallis läheb väravavaht ühel hetkel pingile istuma, on suur tõenäosus, et vastane lööb värava," ütles Tänaku mentor.

Eile, Soome ringhäälingule endise kamraadi lauseid kommenteerides, ei olnud Mäkinen nendesse veel liiga süüvinud, kuid sõnas kindlameelselt, et ennast ta nendes kommentaarides ära ei tundnud

"Selline sopaloopimine ei kuulu meie käitumismudelisse, ma pole varem säärast draamatsemist kohanud," sõnas neljakordne ilmameister ega nõustunud ka Märtini kriitikaga Toyota töökultuuri kohta. "Mina ei näinud seda üldse nii."

Täna palus Mäkinenilt kommentaari ka Soome ralliportaal rallit.fi. "See ei kõla minu jaoks loogilisena. Tuleb välja, et mul pole halli aimugi, kuidas meeskonda juhtida," kumas soomlase vastusest läbi sarkasm. 

"Üldiselt ei pööra ma sellistele kommentaaridele tähelepanu, kuid kuna see tuli selliselt härrasmehelt, siis otsustasin seda lugeda. Ma vajusin tõsiselt hämmingusse, kui seda lugesin. Ma ei tundnud ennast üldse ära. Mul pole aimugi, mille põhjal ta sellist juttu räägib," jätkas Mäkinen. 

"Minul tekkis ridade vahelt lugedes hoopis selline küsimus, et kas ikka oli Ott see, kes ei tahtnud meiega jätkata, või mängis seal rolli ka Markko arvamus? Aga see selleks. Kõigil on võimalik öelda seda, mida nad tahavad. Meil pole vajadust kogu aeg teisi kritiseerida. Ajame rahulikult oma asja ja jätame teised rahule," sõnas Toyota tiimipealik lõpetuseks.