Artti Aigro stiilinäide eelmise aasta Ruka MK-etapilt. Foto: EPA/Scanpix
Talisport
29. november 2019, 19:10

HEA ALGUS! Eesti mägikotkas jõudis MK-etapil lõppvõistlusele

Paralleelselt suusatajatega on Soomes Rukal võistlustules ka kahevõistlejad ja suusahüppajad. Kui kahevõistluses meil Kristjan Ilvese vigastuse tõttu praegu omadele kaasa elada pole võimalik, siis hüppetornist tuli täna alla kaks Eesti mägikotkast. 

Artti Aigro potsatas Rukal suurel mäel (HS 142 m, K-punkt 120 m) maha 113 meetri peal, mis ühes tuule- ja stiilipunktidega andis talle 76,5 punkti. Sellega platseerus ta 65 sportlase seas 49. kohale ehk lunastas eelviimasena koha homsel põhivõistlusel. Martti Nõmme maandus 107,5 meetri peal (61,5 punkti), mis andis 56. koha. Kvalifikatsioonivõistluse võitis sloveen Timi Zajc (139 m, 139,5 punkti). 

Kui suusahüppajate põhiaur läheb homse peale, siis kahevõistlejad andsid hagu juba täna ning hooaja avalähe kujunes tõeliseks Norra peoks. Nimelt said norralased rõõmustada lausa nelikvõidu üle ning poodiumi kõrgeimale astmele kerkis Jarl Magnus Riiber.

Jarl Magnus Riiber võidukalt lõpujoont ületamas. Foto: Reuters/Scanpix

22aastane norralane maandus suusamäel 140,5 meetri peale ning startis suusarajale esimesena, kus suutis oma positsiooni hoida. Ühtlasi oli Riiber nobedaim ka murdmaaosas ning läbis viie kilomeetri pikkuse distantsi 13.30,7 minutiga. Valitsevale maailmameistrile järgnesid kaasmaalased Espen Björnstad (+53,3), Jens Luraas Oftebro (+1.17,1) ja Jörgen Graabak (+1.51,7).

Samuti Norra koondisega treeniv Eesti esikahevõistleja Kristjan Ilves vigastas kaks nädalat kaela, mistõttu esimestel MK-etappidel kaasa ei tee. 

Kahevõistluse esikümme (kliki pildil):