Sebastien Ogier' kavalalt naeratamas. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
WRC
29. november 2019, 19:31

OOTAMATU PÖÖRE! Ogier ihkas ise Toyota leeri ja lõi Citroenile noa selga (12)

Ralliringkondades on kõvasti ajusid ragistatud, et välja selgitada, kuidas kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier ikkagi Toyota leeri jõudis, arvestades, et tal oli Citroeniga kehtiv leping. Ilta-Sanomati ajakirjanikud esitasid selle kohta oma teooria. 

Nimelt kirjutavad nad oma allikatele tuginedes, et Ogier oli juba augustis Citroenile teatanud, et kavatseb nad hüljata. Mõistagi ei teinud ta seda avalikult, kuid jutud levivad ning peagi jõudsid säärased sosinad ka teistesse tiimidesse. 

Pehmelt öeldes läks prantslane rallitiimi pealikust Pierre Budarist mööda ning hakkas Prantsuse autotootja ninamehi veenma, et temast loobudes säästaksid nad väga palju raha. 

Kuigi esiti ringlesid jutud, justkui ostis Toyota prantslase Citroenist välja, siis reaalsuses ei maksnud see Jaapani autotootja tiimi jaoks mitte sentigi. Ogier lihtsalt tegigi Citroeni ninameestele selgeks, et ta ei taha enam nende neljarattalisega sõita ning tema leping tuleks rahus üles öelda. 

Just seepärast otsustas Citroen rahakotirauad kinni panna ning WRC-meeskonna uksed sulgeda. Peas olevat Ogier' aga kogu see aeg küpsenud plaan siirduda Toyota leeri.