Max Verstappen.Foto: PA Images / Scanpix
Vormel 1
30. november 2019, 11:27

Max Verstappen kavatseb Hamiltoni troonilt tõugata: ma ei karda Lewist absoluutselt (4)

Vormelipiloot Max Verstappen (22; Red Bull) teatas, et kavatseb kuuekordse maailmameistri Lewis Hamiltoni (34; Mercedes) troonilt kukutada. 

"Ma ei karda Lewist absoluutselt. Vastasel juhul oleks parem koju jääda," sõnas Verstappen Abu Dhabi GP eel Briti ajalehele The Sun. "Kui ma ei tuleks plaaniga võita, siis poleks mõtet üldse tulla. See oleks vale suhtumine."

F1-hooaeg saab sel nädalavahetusel läbi, kolmandat aastat järjest võitis tšempionaadi britt Hamilton. Verstappen hoiab viimase etapi eel Hamiltoni ja Valtteri Bottase järel 3. kohta.

Mercedese mehi pole tal matemaatiliselt võimalik püüda, seega peab ta keskenduma Charles Leclerci (Ferrari) selja taga hoidmisele. Praegu on hollandlase edu 11 punkti.   

"Hea, kui läheduses viibivad Lewise-sugused piloodid. Ta on kuuekordne maailmameister ja võitnud palju sõite, aga tahan olla tema asemel," lisas Verstappen.

"Tahan, et inimesed mõtleksid "jube igav, et Verstappen võidab iga kord". Arvan, et ma ei pea keskenduma Lewise nõrkustele, vaid pean arenema tema tugevates omadustes ehk järjepidevuses ja kiiruses. Palju pole vaja muuta, see hooaeg on olnud päris hea.

Kiiruse poolest ei tohiks ma Ferraridest ees olla. Edu näitab, et pigistame võidusõitudest väga hästi maksimumi välja. Peame tiimina kindlustama, et meil oleks järgmiseks hooajaks domineeriv masin, et Mercedesega võidelda."
 
Abu Dhabi GP algab homme kell 15.10.