Regina Oja.Foto: Reigo Teervalt
Talisport
30. november 2019, 14:56

SUPER! Oja ja Zahkna saavutasid Östersundi MK-etapil 5. koha (4)

Laskesuusatajad Regina Oja ja Rene Zahkna avasid MK-hooaja Östersundi paarissegateate 5. kohaga, mis tähistab Eesti koondise aegade parimat tulemust ses distsipliinis.

Sõidu võitsid kodupubliku rõõmuks rootslased Hanna Öberg ja Sebastian Samuelsson (2 trahviringi + 11 varupadrunit) ajaga 36.42,1. Teine oli Saksamaa (1+9; +18,1), kolmas Norra (1+16; +40,4) ja neljas Ukraina (3+6; +56,9), kes juhtis kuni kolmanda vahetuse püstitiiruni, mis lõppes krahhi ehk kolme trahviringiga. Eesti kaotas võitjatele 1.01,6.

Samuelsson otsustas asjad Rootsi kasuks viimases püstitiirus, kus tegi vaid ühe eksimus samal ajal, kui sakslane Erik Lesser pidi minema trahviringile.

Esimene vahetus: Oja kasutas kahe tiiru peale kolme varupadrunit (2+1) ning andis teate üle 10. kohal, kaotus liider Ukrainale +58,3. Venemaa suur mäng lõppes kärmelt, sest Tamara Voronina käis lausa neljal trahviringil.

Esikolmik: Ukraina (0+0), Saksamaa (0+2; +6,5), Valgevene (1+4; +27,9). 

Teine vahetus: Zahkna alustas puhta laskmisega ja kergitas Eesti lamadestiiru järel 6. kohale. Paraku pidi ta püstitiiru järel minema 75meetrisele trahviringile ja saatis Oja rajale 9. kohal (+1.35,6).

Esikolmik: Ukraina (0+1), Saksamaa (0+5; +28,5), Rootsi (2+7; +1.06,6).

Rene Zahkna. Foto: Reigo Teervalt

Kolmas vahetus: Oja vajas mõlemas tiirus ainult üht varupadrunit ja tõstis Eesti enne viimast vahetust 7. kohale (+1.11,1).

Esikolmik: Saksamaa (0+6), Rootsi (2+9; +13,7), Norra (1+13; +44,0).

Neljas vahetus: Zahkna laskis veatult ja suusatas sitkelt, möödus tänu sellele Austriast ja USA-st ning tõi Eesti võistkonna finišisse tolle distsipliini läbi aegade parima kohaga.

Zahkna ETV otse-eetris: "Ülihea meel. Ootused polnud kindlasti nii kõrgel. Meie parim koht on 8. USA-st. Meile just öeldi ka, et oleme kõige õnnelikum tiim. Selge see, et tuuli oli täna meie kasuks.

Ei mõelnud pinge peale [viimases tiirus]. Minu esimeses püstitiirus oli päris korralik tuul. Eks see tõmbas mingil määral pinge alla, polnud hea nullide seeria all, mida jätkata. Viimane püstitiir oli tänase kohta üpris tuulevaikne. Teadsin, et nüüd pole kiirtule koht, vaid tegin kindla peale. Päris paljud tulid sealt hästi läbi."

Oja ETV otse-eetris: "Kindlasti on hea alustada nii, et läheb hästi. Rene lamadestiiru ma väga ei näinud, aga püstitiiru küll. Küsisin veel üle, kas see oli Rene, kes nulli lasi. Siis hõiskasin! Hea tunne, kui mõlemal läheb hästi."

Tulemused (kliki pildil):

Ringiga said sisse veel Sloveenia, Jaapan, Hiina, Leedu, Rumeenia, Slovakkia, Horvaatia ja Lõuna-Korea.

Puhta sõiduaja poolest oli Eesti duo paremuselt 12. (+1.09,3 Rootsile), lasketiirus olid Zahkna ja Oja nobeduselt neljandad (+49,8 Ukrainale).