Roman Fosti.Foto: Tiina Kõrtsini
Kergejõustik
1. detsember 2019, 13:48

VÄGEV! Kalendriga tippmarki parandanud Fosti jooksis maratonis Eesti kõigi aegade teise tulemuse (2)

Täna joostud Valencia maratonil oli suurepärases hoos uue isikliku tippmargi püstitanud eestlane Roman Fosti.

36aastane Pärnust pärit maratoonar sai kirja 2:12.50, mis andis talle 36. koha. Hispaanias toimunud jooksu pani kinni Kinde Atanaw Alayew Etioopiast (2:03.51).

"Tänane jooks algas minu jaoks väga hästi. Esimese poole jooksime plaanitust kiiremini ning enesetunne oli hea," sõnas Fosti sotsiaalmeediasse postitatud lühikommentaaris.

"28. kilomeetril tundsin korra jalgades kangust, kuid siis see läks üle. Kahes punktis ei saanud ma oma geeli kätte, kuna meil oli päris suur punt, kes tahtis [ajaks] 2.11.30 joosta. 30. kilomeetril andis tunda minu kõhuprobleem ja hakkas pista ning viimased 7 kilomeetrit maksin juba lõivu ega suutnud kahjuks 2.11.30-ne tempos lõpuni tulla. 

Siiski on hea meel, et parandasin viie minutiga isiklikku rekordit. Pärast jooksu tuli kõik, mis tarbisin, välja, nii et detsembris pean ravima kõhtu ning uuel hooajal tahan täita ka olümpianormi."

Fosti eelmine isiklik rekord oli 2:17.54 ehk ta parandas täna oma tippmarki viie minuti ja nelja sekundiga. Eesti rekord kuulub endiselt Pavel Loskutovile ja on nii hea kui 2:08.53.

Kuidas sirgus ühest väikesest Pärnu poisist tipptasemel maratonijooksja ja milliseid tõkkeid sel pikal teel tuli ületada, kuula juba Õhtulehe taskuringhäälingust "Tugitoolis sportlane":