Raido Ränkel, veel murdmaasuusatajana.Foto: Aldo Luud
Talisport
1. detsember 2019, 14:54

KAHJU! Ränkeli MK-debüüt laskesuusatajana lõppes eelviimase kohaga, venelane ei suutnud väärata Böde kaksikvõitu (9)

Östersundis jätkuval laskesuusatamise MK-etapil võitis meeste sprindidistantsi Johannes Thingnes Bö (üks trahviring). Parima eestlasena oli Kalev Ermits (5, kaotust võitjale 2.50,2) 77. kohal.

Poodiumi teisele astmele tõusis norralase vanem vend Tarjei, kes eksis tiirudes samuti ühe korra ja kaotas Johannes Thingnesile 19 sekundit. Esimest korda karjääris jõudis MK-sarjas poodiumile venelane Matvei Jelissejev (0, +19,9), kes oli pärast viimast tiiru liider, kuid suusarajal tema jõud rauges.

Legendaarne Martin Fourcade ei suutnud taas Böle vastu saada. Prantslane eksis püstitiirus kahel korral, kaotas võitjale lõpuks 27,9 sekundit ja sai viienda koha.

Teiste eestlastena oli Rene Zahkna (3, +3.10,9) 88. ja MK-debüüdi teinud endine murdmaasuusataja Raido Ränkel (8, +4.19,1) 107.

"Sõit oli üsnagi okei, seda enam olen enda peale kuri, et sama palju märke jäi üles kui tabasin. Viie trahviga ei tee sprindis midagi. Esimese hooga midagi head pole saavutatud, aga proovime lippu kõrgel hoida, et mitte motivatsiooni alla lasta. Treeningud on näidanud, et kõik on olemas, tuleb lihtsalt ära teha," sõnas Ermits Eesti Rahvusringhäälingule otse-eetris.

Neljanda eestlasena pidi võistlustulle minema 20aastane Kristo Siimer, kuid Eesti koondise peatreener Indrek Tobreluts selgitas enne sõitu ERRile, et keeruliste laskmisolude tõttu – tuul oli kohati väga tugev – ei tahetud riskida Siimeri IBU-punktide kaotamisega. Seetõttu oleks võinud juhtuda, et Eesti ei saaks meeste teatesõidus oma nelikut välja panna.

Suusarajal oli kiireim tänane võidumees Bö, edestades Fourcade'i 1,5 ja vanemat Böd 8,4 sekundiga. Ermits oli 40. (+1.17,7), Ränkel 62. (+1.39,4) ja Zahkna 89. (+2.13,6).

Lasketiirus oli väledaim sakslane Erik Lesser, kelle lähimad jälitajad olid Klemen Bauer (+2,5) ja Jaakko Ranta (+3,8). Ermits oli 43. (+14,6), Ränkel 56. (+16,6) ja Zahkna 83. (+24,8).

Kell 16.30 algab naiste sprint, mille avab Regina Oja. Lisaks on stardis Johanna Talihärm, Tuuli Tomingas ja Grete Gaim.