Vikash Dhorasoo.Foto: AFP/Scanpix
Olümpia
1. detsember 2019, 22:15

TOHOH! Pariisi linnapeaks kandideeriv endine vutiäss tõmbaks 2024. aasta olümpiamängudele kriipsu peale (3)

Sajandi alguses endale jalgpalliväljakul nime teinud Vikash Dhorasoo (46) üritab praegu pildile trügida poliitikuna. Näiteks kandideerib ta Allutamatu Prantsusmaa esindajana Pariisi linnapeaks ning meeriks tõustes on ta lubanud näiteks 2024. aasta olümpiamängud ära jätta. 

Vähemalt nõnda väitis 18 korral Prantsusmaa koondist esindanud Dhorasoo laupäevaõhtuses jutusaates "On n'est pas couché". 

"Võime olümpiamänge või mõnda muud suurt spordisündmust korraldada, kui see on tõesti spordisündmus. Aga mitte siis, kui see on ökoloogiline ja sotsiaalne katastroof, mis eksisteerib selleks, et ametnikke teenida ning planeeti saastada," sõnas karjääri jooksul muuhulgas ka Lyoni, Milani ja Pariisi Saint-Germaini esindanud endine poolkaitsja. 

Tema sõnul on kahetsusväärne, et nii suuremõõteline projekt sai rohelise tule rahvaga konsulteerimata. "See ei too Pariisi elanikele mitte midagi, kuid vältab 15 päeva. Ja nende 15 päeva nimel tahame sundkorras ümber asutada ligemale 400 inimest. Seda sellepärast, et ehitada olümpiaküla ja ujumisbassein," loetles Dhorasoo tema jaoks mõistetamatuid põhjuseid.

 "Me sunnime inimesi kolima! Alles olümpia korraldusõigust saades selgus, et siia on vaja basseini. Enne polnud see kordagi päevakorral," jätkas ta. 

Pariisi mängude korralduskomitee esimees Tony Estanguet on varem avalikult välja öelnud, et pärast suurvõistlust pannakse olümpiakülaks ehitatud korterid müüki ning need muudetakse nii-öelda uusarenduseks.