Maik-Kalev Kotsar palliga.Foto: USA Today Sports / Scanpix
Korvpall
2. detsember 2019, 10:56

Kotsar tegi hooaja parima mängu. Treener: olen Maiki üle väga õnnelik

Korvpallur Maik-Kalev Kotsar (22) tegi eile USA üliõpilasliigas NCAA oma hooaja parima mängu ja aitas Lõuna-Carolina meeskonna George Washingtoni vastu 74:65 võiduni.

Kotsar viskas 38 mänguminutiga 17 punkti (kahesed 8/9), noppis 9 lauapalli ja blokeeris kaks vastaste viset. 

Peatreener Frank Martin kõneles mängujärgsel pressikonverentsil eestlasest mitu minutit. "Rääkisin temaga eile hommikul mõnda aega. Ütlesin, et ta käiks õhtuti jõusaalis ja viskaks kolmeseid. Ta mängib praegu enesekindlalt, aga treenerina tahad näha kutte õnnestumas, kasvamas ja oma nõrkusi eemaldamas. 

Kui Maik siit lahkub, siis pole enam Franki tema peale karjumas. Ei, kui omistad halbu harjumusi, siis nad helistavad ja ütlevad "tore, et tulla said, aga ära enam tagasi tule"

Seega on hea näha kutte saamas tugevamateks isiksusteks. Mitte füüsiliselt, füüsist on lihtne arendada, vaid vaimselt. Eelmisel aastal oli hetki, mil ma ei teadnud, kuidas Maiki aidata. Ta oli kaitses hea, kuid rünnakul mitte. Vaim ei lubanud tal rünnakul õnnestuda.

Ma ei saaks tema esituse üle õnnelikum olla. Tahan, et ta jääks agressiivseks. Ta muretses alati möödavisete pärast. Ütlesin, et lõpeta muretsemine. Ta võitleb ega korja lolle vigu. Ütlesin tagamängijatele, et Maik võtab nad kaitses paremini kinni kui tagamängijad ise. Olen Maiki üle väga õnnelik, vajame teda."

Kotsar mängujärgsel pressikonverentsil: "Tunnen seeniorina, et pean igas mängus tiimi jaoks olemas olema. Tunnen end enesekindlalt. Kutid aitavad ja ergutavad mind. Kui viskan mööda, siis nad toetavad mind.

Pean jätkuvalt palju tööd tegema ja paremaks saama. Pean lauavõitluses agressiivsem olema, eelmistes mängudes sain neid vähe. Pean tegema vähem pallikaotuseid, paremaid otsuseid ja visked korvi panema."

Tiimikaaslane Jair Bolden mängujärgsel pressikonverentsil: "Vaatame Maiki kui oma liidrit, nii mängus kui ka treeningul. Kui ta mängib hästi, tõmbab see kogu meeskonna käima."

Lõuna-Carolinal on nüüd viis võitu ja kolm kaotust.