Tanel Kangert.Foto: Martin Ahven
Jalgrattasport
2. detsember 2019, 14:07

Tanel Kangert nooruspõlvest: mul ei olnud aega teismeline olla

Vikerraadio saate "Käbi ei kuku..." eilsed külalised olid profirattur Tanel Kangert ja tema ema Anne. Saates tuli muuhulgas jutuks ka Taneli lapsepõlv.

"Tanel on üks tore poiss olnud," kiitis ema. "Ta ei ole otsinud kunagi endast vanemaid autoriteete, vaid teab ise, mida tahab. Sõbrad on alati ümber olnud."

Tanel: "Mul ei ole olnud aega teismeline olla. Ma olin teismeline ainult vanuse poolest. Ma olin väsinud, mul ei olnud energiat. Kondid valutasid võistlemisest ja treenimisest. Ma sain võib-olla isegi liiga vara oma fookuse paika. Mingid lollused on ehk parem mõnes teatud vanuses ära teha. Esimene täishooaeg ratturina oli mul 12aastasena.

Mul polnud kunagi vaja otsida tähelepanu. Muidugi on asju, mida oleksin võinud mitte teha. Lollusi ja kiusamisi tuli ikka pundiga ette. Väikesed asjad, mis teistele võisid hinge jääda, aga mul ei olnud vaja otsida tunnustust. Siiamaani tean, et saan kõigega hakkama, mis endale eesmärgiks sean. Need on realistlikud, aga samas parajad porgandid. Ma leian alati kõrvaltee, kuidas jõuda sihini."

Täispikka saadet saab kuulata siit.