Branko Mirkovic (valges). Foto: Erki Pärnaku
Korvpall
2. detsember 2019, 21:52

Pikalt Cramot vedanud, kuid nüüd Tsmoki võidule aidanud Mirkovic: imeline oli siin tagasi olla!

Kaks ja pool aastat BC Kalev/Cramo rünnakuvankrit vedanud Branko Mirkovic esindab tänavu Minski Tsmokit, aidates võistkonna Kalevi spordihallis hooaja esimese võiduni. 

"See oli meile hooaja esimene võit, nii et tunne on väga hea. Vajasime seda väga, sest oleme viimased matšid napilt kaotanud. Täna mängisime suure kirega ja saime tasuks võidu," rõõmustas Mirkovic vahetult pärast lõpuvilet.

Enne tänast oli Tsmoki kaotanud kõik seitse kohtumist, kuid mitte suurelt. Näiteks tippklubidele Moskva Himkile ja Kaasani Unicsile jäädi alla vaid nelja silmaga. Miks esimest võitu nõnda kaua oodata tuli?

"Me ei suutnud lõpuni keskendumist säilitada," arvas Mirkovic. "Nii mõneski mängus juhtisime, kuid tihti lagune meie mäng kolmandal veerandajal, lubasime vastastele liiga lihtsaid punkte."

Serblasest mängujuht mängis Cramo kaks ja pool aastat, olles tiimis üks liidreid. Kalevi spordihall on talle pikalt kodusaaliks olnud. "Imeline tunne on siis tagasi olla," säras mängujuht. "Väga tore oli näha vanu sõpru." 

Sellele vaatamata polnud Mirkovicil parim viskepäev, tabades kaheksast väljakult teele saadetud viskest vaid ühe. Kokku jäi ta arvele viis punkti ning üheksa resultatiivset söötu.

"Pole hullu. Peaasi, et võistkond võidaks. Siis pole enda punktidel üldse tähtsust," sõnas Mirkovic, kes 37aastaselt on endiselt eeskujulikus vormis. "Tunnen end endiselt väga hästi!"