Lionel MessiFoto: AP/Scanpix
Jalgpall
2. detsember 2019, 22:46

Lionel Messi võitis kuuendat korda Ballon d’Ori

Täna kuulutati Pariisis välja aasta parimad jalgpallurid. Meestest võitis rekordilise kuuenda Ballon d'Ori Lionel Messi. 

Argentina pallivõlur võitis tänavu Hispaania meistriliiga ning parimale väravakütile mõeldud kuldse saapa. Meistrite Liigas tema koduklubil FC Barcelonal nii hästi ei läinud: poolfinaali avamängust Liverpooli vastu 3:0 edu saanud Kataloonia klubi jäi kordusmängus vastastele 0:4 alla ja kukkus konkurentsist. Samuti ei õnnestunud Messil võita Hispaania karikat ega Argentinaga Copa Americat.

32aastasest Messist sai enim kuldpalle võitnud mängija. Seni jagas ta rekordit Cristiano Ronaldoga, kel Ballon d'Ore on kokku viis. 

Aasta kümme parimat mängijat:

1. Lionel Messi (FC Barcelona/Argentina)

2. Virgil van Dijk (Liverpool/Holland)

3. Cristiano Ronaldo (Torino Juventus/Portugal)

4. Sadio Mane (Liverpool/Senegal)

5. Mohamed Salah (Liverpool/Egiptus)

6. Kylian Mbappe (Pariisi Saint-Germain/Prantsusmaa)

7. Alisson Becker (Liverpool/Brasiilia)

8. Robert Lewandowski (Müncheni Bayern/Poola)

9. Bernardo Silva (Manchester City/Portugal)

10. Riyad Mahrez (Manchester City/Alžeeria)

Esmakordselt jagati välja Yachine'i-nimeline auhind, mis on mõeldud aasta parimale väravavahile. Selle võitis Liverpooli esikinnas Alisson Becker.

Parimaks noormängijaks valiti hollandlane Matthijs de Ligt, kes oli lõppenud hooajal Meistrite Liigas poolfinaali jõudnud Amsterdami Ajaxi kapten. Suvel siirdus nüüdseks 20aastane keskkaitsja Torino Juventusesse.

Naistest võitis Ballon d'Ori ameeriklannast ründaja Megan Rapinoe, kes tänavu USA koondisega maailmameistriks tuli. 34aastane väravakütt valiti MMil ka parimaks mängijaks.