Roland Poom ja Ken Järveoja Saaremaa rallil.Foto: Timo Anis
Auto-Moto uudised
3. detsember 2019, 09:35

VAHVA! Eesti rallitalent astub karjääris olulise sammu edasi

Rallisõitja Roland Poom (23) astub karjääris järgmise sammu ja võistleb 2020. hooajal R5 autoga.

Tänavu osales ta MM-klassis Junior WRC, kus saavutas koos kaardilugeja Ken Järveojaga (26) kaks poodiumikohta. Debüüthooaja kokkuvõttes kuulus eestlastele sarja kuues koht, seisab pressiteates.

2012. aastal rallisõitja karjääri alustanud Poom on tänaseks startinud 41 Eesti meistrivõistluste etapil ning viiel MM-rallil. 46 korrast 45 on rakverelane sõitnud esiveolise autoga. Tänavu võistledi Saaremaa rallil esimest korda neljaveolisel autol, milleks oli MM-Motorsport pool ettevalmistatud Ford Fiesta R5.

Noormeeste debüüt R5 masinaga lõppes teise kohaga. Saaremaa ralli järgselt algas kohe töö 2020. aasta suunas. Nüüd saab välja öelda, et hooaja esimesed stardid neljaveolisel autol teevad Poom-Järveoja Aluksne ja Sarma rallil. Sealt edasi suundutakse Rootsi, kus ootamab aasta esimene MM-etapp. Edasine kalender selgub pärast seda. 

Ühtlasi jätkub koostöö MM-Motorsport meeskonnaga.

Poom: "2020. hooaja plaanid on igaljuhul põnevad. Saaremaa rallil saime esimest korda R5 autot proovida ja sellest ajast on olnud eesmärgiks uuel hooajal sõita nelikveolise autoga. Eks lihtsam otsus oleks olnud JWRC sarjas sõita, aga tundsin, et on vaja edasi liikuda. Tuleval hooajal ei ole plaan end siduda mõne konkreetse sarjaga, vaid pigem sõita seal, kus on konkurentsi. Seetõttu ei ole täna ka kindlat hooaja kalendrit välja käia. Kindlasti saab see olema väga suur väljakutse, mitte ainult sõidu osas, aga samuti ka eelarve ja ettevalmistuse osas. Tööd sellega on vaja teha, aga olen enda otsuses kindel."

Poomi-Järveoja teevad 2020. hooaja esimene stardi Ford Fiesta R5ga 17.-18. jaanuarini sõidetaval Aluksne rallil.