Lionel Messi. Foto: via www.imago-images.de
Jalgpall
3. detsember 2019, 11:00

Klopp: Messi ei väärinud sel aastal Ballon d’Or’i (8)

Eile õhtul krooniti Lionel Messi kuuendat korda Ballon d'Or´i võitjaks ehk maailma parimaks jalgpalluriks. Nii palju trofeesid pole ühelgi teisel vutimehel. 

Nii mõnelegi aga Messi parimaks valimine meelt mööda polnud. Liverpooli juhendaja Jürgen Klopp, kelle käe all mängib ka tänavuse Ballon d'Or´i teise koha omanik Virgil van Djik, ütles oma arvamuse otsekoheselt välja.

"Kui Ballon d'Or antaks selle generatsiooni parimale mängijale, siis teeniks Messi selle igal korral. Aga kui auhind antakse möödunud hooaja eest, siis pidanuks selle saama van Djik. Ma ei tea täpselt, kuidas süsteem töötab, kuid eelmisel aasta eest Messi tiitlit ei vääri," selgitas kogenud treener.

Eksperdid toovad välja, et kuigi Messi oli eelmisel hooajal Hispaania liiga parim väravakütt, siis Barcelona tiimi suur edu ei saatnud. Kohalik liigatiitel küll võideti, ent Meistrite liigas põruti, karikavõistlustel jäädi esikohata ning Copa Americal ei suutnud pallivõlur Argentinat võidule vedada. 

Tõsi, kaitsja panust on raskem hinnata, kuid van Djik aitas Liverpooli Meistrite liiga võiduni, Inglismaa kõrgliigas jäädi napilt esikohata. Hollandlane oli selge tiimi liider, kuid reeglina valitaksegi parimaks ründav mängija.