Tommi Mäkinen. Foto: OLI SCARFF/AFP
WRC
3. detsember 2019, 12:15

Mäkinen tunnistas, et Toyota trio lagunes juba enne Tänaku lahkumist (2)

Autoralli MM-sarjas toimusid tuleva hooaja eel mitu muudatust, täiesti uue näo saab Toyota meeskond, sest ükski senisest kolmest piloodist täiskohaga ei jätka. 

Yarisega maailmameistriks kroonitud Tänak liitus Hyundaiga, Jari-Matti Latvala saab heal juhul kaasa teha paaril rallil ning Kris Meeke´i karjäär on tõenäoliselt lõppenud. Tuleval aastal kihutavad Toyotaga Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä.

Kuigi tiimipealik Tommi Mäkinen andis hooaja jooksul korduvalt mõista, et sooviks kogu triot säilitada ka 2020. aastaks, tuleb tagantjärgi välja muu info. Soomlane kinnitas rallit.fi´le, et Evansiga löödi käed juba oktoobris, Walesi ja Kataloonia rallide vahel. Tänaku lahkumine sai aga ametlikuks alles 31. oktoobril, mitu päeva pärast hooaja viimaseks jäänud etappi. 

"Tegelikult tahtsid ülemused Evansit meie tiimi juba selleks aastaks, kuid nüüd saime kõik klappima," ütles Mäkinen. 

Tänavuse eel pikendas Toyota lepingut Latvala ning tõi tiimi Kris Meeke´i. Kummagi esitused polnud aga eriti veenvad ning nõnda anti võistkonnale täiesti uus nägu. Liidrirolli kannab Ogier, kellele jääb aga tulev aasta viimaseks. Seejärel panustatakse eelkõige Evansile.

"Elfynil on kõvasti potentsiaali. Ta on kogenud ja mõistab kiiresti sõita kõigis oludes. Usun, et ta on meile väga hea täiendus," resümeeris Mäkinen. 

Uue hooaja alguseni jääb vähem kui kaks kuud, täna alustas testimisega Hyundai. Kuigi uus aasta koputab uksele, pole sugugi kõik veel selge. Endiselt on lahtine M-Sporti tulevik, neil pole paigas ainsatki sõitjat.