Indrek Tustit (vasakul) oli ka kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanteri asendamatu abimees.Foto: Stanislav Moshkov
Kergejõustik
4. detsember 2019, 10:19

Füsioterapeut ja tipptreener Indrek Tustit aitab tulevikulootusi

Ettevõtjate loodud sihtasutuse Noored Olümpiale stipendiaadid kogunesid Tallinna koolituspäevale, kus kogemusi ja nõuandeid jagas maailmas kõrgelt tunnustatud füsioterapeut ja tipptreener Indrek Tustit.

Tustiti koolituse käigus said Eesti spordi talendid põhjaliku ülevaate vigastuste ennetamise, taastumise, lihashoolduse, võistlusteks valmistumise, toitumise, reisides ajavahest tekkiva kurnatuse ennetamise ja ka treeningplaani ülesehituse kohta.

"Kuigi olen ülikoolis palju spordi kohta õppinud, suutis Indrek Tustit minu jaoks kõiki neid teadmisi teises valguses näidata ja uudselt läheneda, täielik maailmaklass," sõnas judo U23 Euroopa meister Mattias Kuusik.

"Noored Olümpiale on kahtlemata üks väga positiivne algatus Eesti spordis. Nende uuenduslik lähenemine spordi ja sportlaste toetamisele võiks olla eeskujuks kõikidele spordi edendajatele," lausus Tustit. "Seetõttu olen valmis sihtasutuse stipendiaate konsulteerima ja aitama ka tulevikus, kui neil selleks soov peaks olema."

Noored Olümpiale on tippspordi tugisüsteem ja üks Eesti spordiinnovatisooni eestvedajaid, kelle stipendiaadid on Mattias Kuusik, Li Lirisman, Joosep Karlson, Anna Maria Orel, Marten Liiv, Katrina Lehis, Helary Mägisalu, Reena Pärnat ja Susannah Kaul.

Sihtasutus toetab stipendiumite ja maailmatasemel koolitustega andekaid noori talente, kellel on potentsiaal tõusta spordimaailma tippu. "Tipus olles on õlale patsutajaid palju, kuid teekond sinna on väga raske ning eratoetajaid noortel talentidel praktiliselt pole. Aitame suure potentsiaaliga noori sporditalente, et meil oleks neid, kellele algaval olümpia-aastal kaasa elada.” lisas sihtasutuse eestvedaja Paavo Pauklin.