Anatoli Hovantsev Torino olümpial.Foto: MATI HIIS
Talisport
4. detsember 2019, 13:30

Eesti koondist juhendanud Vene treener usub, et tema õpilane saab norralastest jagu

Eelmisel kümnendil Eesti laskesuusatajaid juhendanud Anatoli Hovantsev tegutseb praegu Venemaa koondise peatreenerina ja usub, et tema hoolealune Aleksandr Loginov suudab tugevatest norralastest jagu saada.

Hovantsevi sõnul on Loginovil potentsiaali, et triumfeerida MK-sarja üldvõitjana. Kogenud treeneri sõnul võib tõusvale tähele saatuslikuks kujuneda kesine suusavalik.

Hovantsev selgitas kodumaa ajakirjanikele, et koondise suusapark pole nii vägev kui norralastel. "Suuskade valimisel tuleb lähtuda õhutemperatuurist ja -niiskusest ning lumestruktuurist," jutustas ta. "Teatud tingimustes sõitmiseks on meil head suusad olemas, kuid mõnedes oludes jääme paraku hätta."

Hovantsev ütles, et suusapargis peab olema sadu erinevaid paare, mille hulgast leitakse põhjaliku testimise käigus parimad.

"Näiteks Ole Einar Björndalenile andis tema suusasponsor enne hooaega 200 paari kõige moodsamaid suuski, mille hulgast sõeluti välja just vajalikud," lausus Hovantsev. "Uued mudelid polegi alati kõige paremad, suuskade omadused selguvad katsetamise käigus."