Martin Allikvee.Foto: Aldo Luud
Ujumine
4. detsember 2019, 15:18

EMil edukalt ujunud Martin Allikvee: paar viga oli isegi sees ning sellega pääsesin poolfinaali

Täna Glasgow's alanud lühiraja-EMil esinesid edukalt kõik kolm Dmitri Kapelini õpilast: rinnuliujujad Martin Allikvee ja Maria Romanjuk jõudsid õhtusesse poolfinaali, Daniel Zaitsevil jäi 100 m liblikas edasipääsust napilt vajaka.

"Läksin starti mõtetega, et see on avastart ja vaatan, milline mu seis on," rääkis Allikvee pärast hommikust etteastet. "Paar viga oli isegi sees ning sellega veel pääsesin poolfinaali. Õhtul teen vigade paranduse ja üritan ajast midagi kärpida. Ma pole 50 meetri ujuja ega ole selleks mingit ettevalmistust teinud, aga pääsesin ikka edasi."

Allikvee murdis poolfinaali 15. ajaga 26,97. Isiklikust rekordist jäi tal puudu ükses seitse ja Eesti rekordist 11 sajandikku.

Zaitsevit raputasid pärast 100 m liblikujumist vastakad tunded. "Tulemusega jään enam-vähem rahule," lausus isikliku rekordi 51,45 püstitanud ja 21. koha saanud sportlane. "Tegin palju vigu, pöörded ei klappinud. Usun, et olin valmis ujuma alla 51 sekundi. Kõige valusam, et poolfinaali jõudmisest jäi puudu ainult üks kümnendik."

Romanjuk läbis 50 m rinnuli isikliku rekordiga 30,67 ja kärpis oma senisest tippmargist 33 sajandikku. Poolfinaalis on tal võimalik aega veelgi parandada.